Serie A

Sacchi despre Ibrahimovic: "Este precum Van Basten"

Arrigo Sacchi, fost selectioner al Squadrei Azzurra si tehnician al Milanului, a declarat ca atacantul suedez Zlatan Irahimovic seamana in exprimarea pe teren cu olandezul Marco van Basten la inceputul anilor 90, informeaza Gazzetta dello Sport.
"Nu cred ca este tocmai drept sa judecam care dintre cei doi fotbalisti este mai bun. As fi mai putin obiectiv intr-o astfel de abordare pentru ca l-am antrenat in acea perioada pe Marco si am beneficiat de extraordinarele sale abilitati pe teren.

"Ibrahimovic nu a avut mereu continuitate in evolutii si capacitatea de a se pune in slujba echipei pana in acest sezon. S-a intors in Italia dupa un transfer esuat la Barcelona si s-a pus complet la dispozitia echipei, iar acum asistam la o adevarata explozie in jocul sau", a comentat Sacchi in editorialul sau din publicatia mai sus amintita.

Fostul tehnician a continuat laudele la adresa lui Ibrahimovic, spunand despre acesta ca are o foarte buna colaborare cu toti coechipierii.

"Se implica si in faza defensiva, iar in atac nu exploateaza doar potentialul sau tehnic si fizic, dar se si misca in ritmul impus de echipa. Daca va continua pe aceeasi linie aratata pana acum, Ibra il va egala pe Van Basten la numarul de victorii internationale si trofee personale.

"Marco a castigat de trei ori Balonul de Aur, iar acum Ibra s-a transformat dintr-un jucator egoist intr-un fotbalist complet", a mai adaugat Arrigo Sacchi.

Onlinesport


Sacchi despre Ibrahimovic: "Este precum Van Basten"