Serie A

Ibrahimovic de trei puncte pentru Milan cu Fiorentina

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a punctat din nou decisiv pentru AC Milan, sambata seara, in meciul pe care rossoneri l-au castigat pe teren propriu cu Fiorentina, scor 1-0 (1-0), intr-o partida contand pentru etapa a 13-a din Serie A. In urma acestui succes formatia milaneza acumuleaza 29 de puncte si ramane pe primul loc in clasament, cu cinci puncte si un meci in plus fata de Lazio.
Gazdele nu au avut nevoie decat de 55 de secunde pentru a pune in pericol poarta adversa, Boruc intervenind salvator la sutul lui Bonera din afara careului.

Replica Fiorentinei nu a intarziat sa apara si D'Agostino l-a testat pe Abbiati cu un sut din lovitura libera, portarul Milanului respingand cu un reflex incredibil in corner.

Extrem de sters in primele zece minute, Ibrahimovic a iesit pentru prima data la rampa in minutul 11, cand a trimis mult peste poarta din marginea careului.

Fiorentina a trecut din nou pe langa deschiderea scorului in minutul 19, cand lovitura de cap a lui Kroldrup in urma unui corner a fost aparata in extremis de acelasi brav Abbiati cu un reflex de zile mari.

Seedorf si-a trecut la randul sau in cont o sansa de gol in minutul 29, cand a prins un culoar bun in marginea careului, dar sutul sau a fost respins de Boruc.

Unicul gol al meciului a fost marcat cu putine secunde inaintea pauzei, geniul lui Ibrahimovic facand din nou diferenta in careul advers. Suedezul a preluat un balon cu spatele la poarta, si-a inaltat ideal mingea pentru a finaliza acrobatic la coltul lung.

Milan isi putea majora avantajul in minutul 57, cand Nesta s-a trezit singur in sase metri, dar fundasul italian a reluat slab cu capul pana in bratele polonezului din poarta Fiorentinei.

Doua faze controversate la un interval de zece minute cu acelasi arbitru central Antonio Damato in prim plan. Mai intai acesta a lasat jocul sa continue dupa un fault comis de Zambrotta asupra lui Cerci in propriul careu, pentru ca mai apoi sa ignore hentul mare cat o zi de post comis de Donadel in celalalt careu la centrarea lui Flamini.

Ljajic a semnat ultimele doua sanse de egalare ale formatiei viola, mai intai in minutul 74, cand l-a incercat pe Abbiati cu un sut din lovitura libera. Apoi, in minutul 83, jucatorul sarb ramas singur cu portarul milanez dupa o gafa a lui Nesta, dar Abbiati si-a salvat echipa de la un gol ca si facut intr-o faza limita.

Danezul Kroldrup si-a lasat echipa in inferioritate numerica pentru ultimele secvente, acesta primind al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu dupa ce l-a insultat pe centralul intalnirii.

Filmat cand parasea un local la o ora tarzie a noptii cu doar doua zile inaintea meciului cu Fiorentina, brazilianul Ronaldinho s-a ascuns pe toata durata partidei pe banca de rezerve, insa tehnicianul Allegri l-a trimis in teren pentru ultimele patru minute, plus cele trei de prelungiri. Publicul l-a ovationat la scena deschisa pe 'dintos', acesta fiind in continuare in gratiile tifosilor milanezi.

Milan: Abbiati; Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Seedorf (Ronaldinho 86); Ibrahimovic, Robinho (Boateng 77)

Fiorentina: Boruc; Comotto, Kroldrup, Natali (Camporese 46), Pasqual; Donadel, D'Agostino, Marchionni (Vargas 76), Ljajic, Cerci (Santana 60); Gilardino

Onlinesport


Ibrahimovic de trei puncte pentru Milan cu Fiorentina