Serie A

Milan s-a impus in Derby della Madonnina si ramane lider in Italia

Un nou episod din eternul derby al orasului Milano s-a consumat, duminica seara, pe Stadio Giuseppe Meazza, cu Inter in postura de echipa gazda in fata rivalilor de la Milan. A fost 1-0 pentru rossoneri, unicul gol al meciului fiind marcat de fostul interist Zlatan Ibrahimovic din penalty in minutul 5.
Fara victorie in ultimele trei confruntari directe si cu un golaveraj zdrobitor de negativ, 1-8, milanezii s-au revansat de aceasta data la capatul unei inclestari surde in multe momente si putin spectaculoase, ambele formatii tragand in total doar trei suturi pe spatiul portii.

Momentul decisiv al partidei s-a consumat in minutul 5, cand Ibrahimovic a fost faultat in careu de Materazzi, jucator titularizat special pentru a-i face marcaj puternicului suedez. Tot Ibrahimovic a transformat si astfel Milan lua un avantaj care pana la final s-a dovedit a fi suficient pentru obtinerea celor trei puncte.

Milan a evoluat cu un jucator mai putin incepand cu minutul 60, fundasul Abate primind al doilea cartonas galben si implicit pe cel rosu dupa o altercatie cu Pandev.

"Este o victorie mare, obtinuta pe fondul unui efort colectiv impresionant, mai ales in partea secunda cand am evoluat cu un jucator mai putin. Am declarat si inainte de meci ca suntem o echipa si ca ne vom exprima pe teren ca atare. In primele 20 de minute ne-am creat numeroase ocazii si am fi putut marca alte doua goluri.

"Aceasta victorie nu este decisiva pentru Scudetto si mai sunt inca multe meciuri de jucat, desi in acest moment cei de la Inter au un handicap in fata noastra. Trebuie sa ramanem concentrati si sa tragem din greu in continuare", a spus Ibrahimovic, jucatorul providential pentru Milan.

Onlinesport


Milan s-a impus in Derby della Madonnina si ramane lider in Italia