Serie A

Mafia italiana trimitea SMS-uri printre mesajele fanilor

Capii mafiei italiene, incarcerati in conditii de maxima siguranta, au folosit o emisiune de fotbal pentru a coordona activitatea chiar daca se aflau la inchisoare. Ei foloseau sistemul de SMS-uri publicate pe ecran in direct, intr-un popular show sportiv din peninsula. Iata ce SMS-uri codate se foloseau, precum si modul in care procurorii si-au dat seama de ingenioasa metoda.
Emsiunea de fotbal "Quelli che il calcio" (Arena Fotbalului), difuzata in Italia duminica seara, era folosita de mafioti pentru comunicarea cu exteriorul. Sefii Mafiei citeau pe ecran SMS-uri trimise din afara in cadrul emisiunii. Formatul showului permitea publicarea in direct, in timp real, a mesajelor text trimise de pe telefonul mobil de telespectatori.

Vincenzo Macri, procuror anti-mafia, a declarat ca mesajele se refreau la "evenimente placute din familie", cum ar fi nunti sau botezuri, folosite ca un cod pentru acte de violenta precum crime comise in clanurile rivale sau printre informatori.

"Mesajele pareau ca o discutie intre fani, cuvinte de prietenie", a spus Macri. "De exemplu, mesajul 'Salut Franco, calatoria a mers bine'. Acesta se referea de fapt la sosirea unui transport de droguri. Un alt mesaj simplu: 'Paolo, totul este in ordine', insemna ca un rival a fost ucis".

Producatorii emisiunii au spus ca nu aveau nici cea mai mica idee despre aceste lucruri. "Avem linii deschise pentru SMS-uri din anul 2000 si le folosim pentru contactul direct cu telespectatorii si suporterii fotbalului. Nu ne-am imaginat nici un moment ca ele ar putea fi folosite de sefii mafiei", a declarat prezentatoarea.

Procurorii si-au dat seama de ingenioasa schema dupa ce au interceptat o scrisoare trimisa de o ruda catre un sef incarcerat al Mafiei. "In scrisoare se spunea ca el sa se uite neaparat la emisiunea Quelli Che il Calcio de la finalul acelei saptamani. Am studiat si ne-a sarit in ochi simplitatea SMS-urilor, care ascundeau insa un mesaj clar", a dezvaluit Macri.

Aproximativ 600 de prizonieri tinuti in acea inchisoare de maxima siguranta sunt lasati sa primeasca doar o singura vizita pe luna si pot primi doar un singur telefon in acest interval de timp cu o durata de maxim 10 minute. Detinutii stau singuri in celula, insa se pot uita la televizor, un drept care li s-ar putea retrage in urma acestui episod.

Onlinesport

 



Mafia italiana trimitea SMS-uri printre mesajele fanilor