Serie A

Inter Milano a cucerit Cupa Italiei

Primul din cele trei trofee pe care Inter Milano le urmareste in acest final de sezon a fost atins, miercuri seara, formatia pregatita de Jose Mourinho castigand Cupa Italiei, dupa 1-0 cu AS Roma pe Stadio Olimpico.
Unicul gol al meciului a fost marcat de atacantul argentinian Diego Milito in minutul 40, acesta ajungand astfel la cota 26 reusite in toate competitiile.

Asa cum avea sa recunoasca si Mourinho la final, meciul a fost unul foarte greu pentru formatia lombarda, care l-a pierdut pe mijlocasul olandez Wesley Sneijder inca din minutul 6.

"A fost un meci cu adevarat greu din primul minut. Apoi am marcat si am inceput sa controlam jocul. Chiar daca nu am reusit sa punctam a doua oara pe contraatac, i-am facut pe cei de la Roma sa-si piarda putin capul", a declarat Mourinho.

Fundasul roman Cristian Chivu a fost integralist pe partea stanga a defensivei.

Pentru Inter Milano este a sasea Cupa a Italiei castigata in istorie si prima dupa o pauza de patru ani.

Roma a ratat sansa de a urca pe primul loc in clasamentul succeselor in Cupa Italiei, ramanand la egalitate cu Juventus, ambele echipe avand cate 9 trofee castigate.

Inter: Julio Cesar; Zanetti, Materazzi, Cordoba (Samuel 39), Chivu; Cambiasso; Maicon, Sneijder (Balotelli 6) (Muntari 92), Thiago Motta, Eto'o; Milito

Roma: Julio Sergio; Burdisso (Motta 46), Mexes, Juan, Riise; Pizarro (Totti 46), De Rossi; Taddei, Perrotta, Vucinic; Toni (Menez 62)

Onlinesport


Inter Milano a cucerit Cupa Italiei