Serie A

Mazzone: "Nu cred ca absenta lui Mutu a fost decisiva pentru sezonul slab al Fiorentinei"

Tehnicianul Carlo Mazzone a declarat, pentru Radio Fiesole, ca nu crede ca absenta în multe jocuri ale echipei AC Fiorentina a atacantului Adrian Mutu, din cauza accidentarilor si a cazului de dopaj cu sibutramina, a fost decisiva pentru acest sezon slab al formatiei Viola, potrivit fiorentina.it

"Nu cred ca absenta lui Mutu ar fi fost atât de decisiva pentru sezonul facut de Fiorentina. Pur si simplu cred ca Fiorentinei în acest an nu i-a mers nimic bine, ma gândesc si la acel meci din Liga Campionilor (n.r. - din optimile competitei contra formatiei Bayern Munchen), care ar fi putut aduce mult entuziasm echipei, apoi au urmat accidentarile, controverse... E clar ca le-a lipsit rezultatele în acest sezon, e suficient doar sa te uiti la clasament...", a precizat veteranul antrenor italian în vârsta de 73 de ani, care de-a lungul carierei a pregatit formatia din Florenta între 1975-1978.

Formatia AC Fiorentina se afla pe pozitia a 9-a în Serie A, cu 46 de puncte acumulate în 36 de partide, si nu mai are nicio sansa sa prinda un loc de cupa europeana pentru sezonul viitor.

Fostul fundas al echipei Fiorentina, Daniele Carnasciali (43 de ani), a precizat, la Radio Toscana, ca va fi foarte greu pentru formatia pregatita de Cesare Prandelli sa-l înlocuiasca pe Mutu în cazul în care internationalul român va fi cedat la finalul acestui sezon: "Ce se va întâmpla din vara nu am înteles, exista multe lucruri pe care le-am citit în ziare. În opinia mea, Vargas si Mutu vor fi transferati pentru a miza pe jucatorii tineri, o politica care nu e pe gustul fanilor, dar face parte dintr-un proiect ce vizeaza situatia financiara a clubului. Sezonul trecut cu Mutu si Gilardino, Fiorentina a terminat pe locul patru, în acest an a fost cum a fost pentru ca i-a lipsit jucatorul capabil sa faca diferenta. Va trebui sa gaseasca o cale de mijloc, adica o politica atenta la bugetul clubului, dar si o întarire în plus a lotului", a precizat fostul international italian, citat de firenzeviola.it

Atacantul Adrian Mutu a fost suspendat noua luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina, iar presa italiana a scris, saptamâna trecuta, ca românul a fost pus pe lista de transferuri la Fiorentina.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, directorul sportiv al clubului AC Fiorentina, Pantaleo Corvino, vrea sa ca la finalul acestui sezon sa îi transfere pe Mutu, Frey si Vargas, iar suma totala vehiculata pentru aceste tranzactii este de 35 de milioane de euro.

Mediafax


Mazzone: "Nu cred ca absenta lui Mutu a fost decisiva pentru sezonul slab al Fiorentinei"