Serie A

Mutu, suspendat 9 luni

Atacantul roman Adrian Mutu a primit o suspendare de noua luni in urma scandalului Sibutramina. Mutu a fost audiat luni de la Tribunalul Federal Antidoping de catre presedintele tribunalului antidoping Francesco Plotino si de procurorul federal al Comitetului Olimpic Italian (CONI), Ettore Tori, în cazul de dopaj cu sibutramina. Fostul Briliant va reveni pe 28 octombrie 2010. Video: Mutu isi cere scuze.  Omul care l-a adus indirect pe Mutu sa fie un junkie, Nicu Gheara are impresia ca Mutu a invatat din aceasta greseala. Cazul lui Adrian Mutu este comentat si pe forum.
Suspendarea lui Adrian Mutu a intrat in vigoare pe 28 ianuarie 2010. In aceste conditii, atacantul roman va avea drept de joc abia de pe 28 octombrie 2010.

Cel mai probabil, Mutu va fi cedat in vara de Fiorentina, o destinatie posibila fiind Al-Sadd, echipa din Qatar pregatita de Cosmin Olaroiu.

Atacantul roman poate face recurs la decizia luata luni. Avocatii lui Mutu asteptau o suspendare de 6-7 luni, care i-ar fi permis sa revina pe gazon la startul sezonului urmator.

Potrivit site-ului fiorentina.it, Adrian Mutu a fost audiat doua ore si 20 minute, dupa care cuvantul a fost luat de avocatii sai.

Procurorul de caz a cerut initial Tribunalului Antidoping de la Roma suspendarea lui Mutu pentru un an.

Al doilea scandal de dopaj în care este implicat Adrian Mutu a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anuntat ca atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramina în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat ca este pozitiv si rezultatul testului efectuat de Mutu dupa meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de catre CONI, începând cu 28 ianuarie, iar atacantul român a renuntat sa ceara analiza probelor B.

Mama lui Mutu a sustinut ca jucatorul a luat un medicament pentru slabit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria ca ar fi continut sibutramina.

Jucatorul a fost audiat la 3 martie, iar presa italiana a precizat ca verdictul în cazul sau va fi dat la finalul lunii aprilie.

Mutu a fost pentru prima oara în cariera depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achizitionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia în octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping solicitat de club.

Onlinesport
Mediafax


Mutu, suspendat 9 luni