Serie A

Mutu va fi audiat in cazul sibutramina

Atacantul Adrian Mutu va fi audiat, astazi, la Roma, în cazul de dopaj cu sibutramina, de presedintele tribunalului antidoping Francesco Plotino si de procurorul federal al Comitetului Olimpic Italian (CONI), Ettore Tori, informeaza site-ul violanews.com.

Mutu va fi asistat de avocatii sai Antonio D'Avirro si Paolo Rodella si îi va avea ca martori-specialisti pe profesorul Alessandro Mugelli si doctorul Massimiliano Pieraccini. În schimb, nu va fi prezent niciun oficial de la Fiorentina.

Audierea va începe la ora locala 10.30 cu prezentarea faptelor, iar apoi va vorbi Torri, care va cere, asa cum s-a anuntat deja la începutul lunii aprilie, un an de suspendare pentru Mutu, care nu este considerat însa recidivist.

Apoi va veni rândul lui Adrian Mutu, care va încerca sa-i conving pe cei prezenti de buna credinta avuta si de faptul ca nu a stiut ca într-un produs "suta la suta natural" poate fi detectata sibutramina. Dupa Mutu, vor vorbi cei doi martori, care vor prezenta si prospectul medicamentului. Apoi, apararea va avea cuvântul final.

"Tribunalul se va retrage pentru a delibera, iar în cursul dupa-amiezii va fi anuntata sentinta. Mutu spera într-o reducere de macar doua luni. Aceste doua luni, cumulate cu perioada în care a fost deja suspendat, ar putea duce suspendarea la opt luni, ceea ce ar însemna ca românul arputea reveni pe teren în octombrie", scrie violanews.com.

Decizia tribunalului antidoping italian poate fi atacata la TAS.

Al doilea scandal de dopaj în care este implicat Adrian Mutu a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anuntat ca atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramina în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat ca este pozitiv si rezultatul testului efectuat de Mutu dupa meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de catre CONI, începând cu 28 ianuarie, iar atacantul român a renuntat sa ceara analiza probelor B.

Mama lui Mutu a sustinut ca jucatorul a luat un medicament pentru slabit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria ca ar fi continut sibutramina.

Jucatorul a fost audiat la 3 martie, iar presa italiana a precizat ca verdictul în cazul sau va fi dat la finalul lunii aprilie.

Mutu a fost pentru prima oara în cariera depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achizitionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia în octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping solicitat de club.

Mediafax



Mutu va fi audiat in cazul sibutramina