Serie A

Mutu vrea sa ramana la Fiorentina pentru ca se simte dator fata de club

Site-ul violanews.com scrie, vineri, ca atacantul Adrian Mutu, care va afla perioada suspendarii în cazul de dopaj cu sibutramina la 19 aprilie, vrea sa ramâna la Fiorentina, deoarece se simte dator fata de club si fata de coechipierii sai.

"Adrian Mutu vrea sa ramâna la Fiorentina pentru un fel de compensatii, deoarece se simte dator fata de echipa si club, mai ales ca acel gest necugetat de a lua sibutramina a provocat atâtea probleme formatiei lui Cesare Prandelli", scrie sursa citata.

Vicepresedintele clubului Fiorentina, Mario Cognigni, a declarat, joi, într-un interviu pentru La Nazione, ca Adrian Mutu este un campion de înalt nivel, care intra în planurile gruparii si pentru viitor. "Daca ma gândesc la ce ne-a facut în ianuarie, ma apuca nervii, dar Adrian e un mare campion si mereu am avut un raport de simpatie, de aceea el intra în planurile noastre de viitor", a afirmat Cognigni.

Al doilea scandal de dopaj în care este implicat Adrian Mutu a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anuntat ca atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramina în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat ca este pozitiv si rezultatul testului efectuat de Mutu dupa meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de catre CONI, începând cu 28 ianuarie, iar atacantul român a renuntat sa ceara analiza probelor B.

Mama lui Mutu a sustinut ca jucatorul a luat un medicament pentru slabit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria ca ar fi continut sibutramina.

Jucatorul a fost audiat la 3 martie, iar luni, 19 aprilie va fi anuntata decizia în cazul sau.

Mutu a fost pentru prima oara în cariera depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achizitionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia în octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping solicitat de club.

Mediafax


Mutu vrea sa ramana la Fiorentina pentru ca se simte dator fata de club