Serie A

Chivu, printre cei mai buni jucatori de la Inter in meciul cu Fiorentina

Fundasul Cristian Chivu, integralist la Inter în meciul din returul semifinalelor Cupei Italiei cu Fiorentina (1-0), a avut o prestatie buna în jocul de marti, fiind printre cei mai buni jucatori ai echipei milaneze care a obtinut accesul în finala competitiei, informeaza presa italiana.

"Cu acea casca de protectie Chivu pare ca merge cu motocicleta, cu curse pe partea stânga si recuperari. A scos un gol a lui Gilardino în prima repriza cu o interventie miraculoasa", a scris agentia italiana Datasport, care i-a acordat jucatorului român nota 7.

Aceeasi nota a primit-o Chivu si din partea site-ului Sportevai.it: "O prestatie optima a jucatorului român care pare sa-si fi regasit conditia ideala. A fost aproape chiar sa marcheze al doilea gol al lui Inter în repriza secunda dupa o frumoasa patrudere pe partea stânga".

Tot cu 7 a fost apreciat jocul lui Chivu si de publicatia Quotidiano Nazionale, care l-a considerat pe internationalul român cel mai bun jucator al acestui meci alaturi de Thiago Motta si Eto'o. "Cu siguranta, Chivu a fost cel mai bun din apararea echipei «nerazzurra». În prima repriza, dupa o jumatate de ora a salvat rezultatul cu o interventie la Gilardino, care era aproape sa înscrie printr-un sut sigur. În a doua parte, nu a riscat nimic si a continuat sa-l devanseze sistematic pe Marchionni. Chivu a fost chiar aproape de gol în repriza secunda. Daca va continua sa joace asa, Chivu va fi important pâna la sfârsitul sezonului", noteaza sursa citata.

Site-ul Ilsussidiario.net a aprecizat cu 7,5 prestatia jucatorului român la meciul de marti, considerându-l omul meciului: "Fata de meciul de sâmbata a fost un alt jucator, a fost atent în marcajul la Marchionni si bun la repornirea pe contraatac. Uimitoare a fost interventia sa la Gilardino în prima repriza".

Cotidianul Gazzetta dello Sport i-a acordat lui Cristian Chivu nota 6,5, aceeasi pe care a primit-o fundasul român si din parte site-ului goal.com. "Chivu a început lent, dar pe parcurs si-a revenit. I-a blocat bine pe Marchionni si Santana, dar a avut si o alunecare uimitoare la o faza a lui Gilardino", au scris jurnalistii de la Gazzetta dello Sport.

Site-ul calciotoscano.it a considerat jocul lui Chivu de nota 6, în vreme ce blitzquotidiano.it l-a notat pe fotbalistul român cu 6,5.

Formatia Internazionale Milano, cu fundasul Cristian Chivu integralist, s-a calificat, marti, în finala Cupei Italiei, dupa ce a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Fiorentina, în mansa secunda a semifinalelor. Unicul gol al meciului a fost marcat de Eto'o, în minutul 57.

Chivu a primit un cartonas galben în minutul 59.

În tur, Inter s-a impus tot cu 1-0.

Finala va avea loc la 5 mai, la Roma.

Mediafax


Chivu, printre cei mai buni jucatori de la Inter in meciul cu Fiorentina