Serie A

Mutu, "zidar" de ocazie pentru o fundatie italiana

Atacantul Adrian Mutu, care e suspendat provizoriu dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina, a vizitat un apartament pe care Fundatia Tommasino Baicciotti îl renoveaza pentru a-l pune la dispozitie unei familii al carei copil e tratat la un spital din Florenta, potrivit fiorentina.it

"Mutu «zidar» pentru Fundatia Tommasino Bacciotti. Adrian Mutu a vizitat, vineri, unul dintre apartamentele pe care Fundatia Tommasino Bacciotti îl renoveaza pentru a-l pune apoi gratuit la dispozitia familiilor ce vin la Florenta pentru a-si trata copii bolnavi la spitalul Meyer. Munca la apartament merge bine si este prevazut ca în luna mai sa fi gata pentru a primi prima familie", noteaza sursa citata, care ilustreaza o poza în care atacantul român poarta pe cap o casca de protectie si are în mâna o unealta de zidarie.

Potrivit ziarului Il Giornale della Toscana, citat de fiorentinanews.com, datorita succesului acestui program fundatia în colaborare cu spitalul Meyer a mai luat în custodie alte cinci apartamente pe care le va renova pentru a le pune la dispozitia altor familii care vin din localitati din afara Florentei si îsi vor trata copiii la clinica Meyer.

În alta ordine de idei, cotidianul La Nazione, noteaza ca gruparea Al Saad (Qatar), care este antrenata de Cosmin Olaroiu, a confirmat dorinta de a-l transfera pe atacantul român Adrian Mutu în perioada de mercato din aceasta vara. Clubul din Qatar îsi aratase intentia de a-l achizitiona pe Mutu în perioada de transferuri din ianuarie.

De asemenea, în editia de sâmbata a ziarului La Repubblica, citat de Firenzeviola.it, se noteaza ca pe lista cluburile care ar vrea sa-l transfere pe atacantul român la finalul sezonului se mai afla alte cinci formatii. "Adrian Mutu, fara sa primeasca suspendare, valoreaza pe piata de transferuri 10 milioane de euro. Rezultatul sentintei în cazul sau va decide si viitorul fotbalistului, de care se intereseaza Zenit (Rusia), Rubin Kazan (Rusia), Fenerbache (Turcia), Sahtior Donetk (Ucraina) si uzbecii de la Bunyodkor", noteaza cotidianul italian.

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost audiat, la 3 martie, în cazul de dopaj în care este implicat. Conform ziarului Corriere Fiorentino, Adrian Mutu va afla verdictul în cazul sau la finalul lunii aprilie.

Scandalul de dopaj în cazul lui Adrian Mutu, al doilea în cariera românului, a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anuntat ca atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramina în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat ca este pozitiv si rezultatul testului efectuat de Mutu dupa meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de catre CONI, iar atacantul român a renuntat sa ceara analiza probelor B.

Mediafax



Mutu, "zidar" de ocazie pentru o fundatie italiana