Serie A

Primul condamnat in cazul uciderii politistului italian Raciti

Un tanar suporter a fost condamnat, marti, la 14 ani de inchisoare si a primit o interdictie pe stadioane de cinci ani, dupa moartea unui politist de 38 de ani, in februarie 2007, la Catania, in urma confruntarilor dintre fani si fortele de ordine, a anuntat agentia Ansa, citata de AFP.

Antonino Speziale era judecat de tribunalul pentru minori din Catania, deoarece nu avea 18 ani la momentul producerii faptelor. El era acuzat de uciderea inspectorului de politie Filippo Raciti.

Conform parchetului, care a solicitat 15 ani de închisoare, acuzatul a vrut sa atace fanii echipei adverse si a aruncat cu un obiect metalic înspre politistii care încercau sa-l împiedice.

Un alt suporter, Daniele Michele, este judecat la Catania, acuzarea cerând 11 ani de închisoare.

Ciocnirile în fani si politisti cu ocazia derbiului sicilian dintre Catania si Palermo s-a soldat cu circa 100 de raniti.

La 2 februarie 2007, un politist în vârsta de 38 de ani, Filippo Raciti, a murit în urma incidentelor dintre fortele de ordine si suporteri cu ocazia derbiului sicilian Catania - Palermo. Imediat dupa anuntul mortii sale, campionatul a fost suspendat. Meciurile de fotbal din Italia au fost reluate dupa ce guvernul a adoptat noile masuri pentru combaterea huliganismului.

Mediafax



Primul condamnat in cazul uciderii politistului italian Raciti