Serie A

Remiza alba intre Fiorentina si Inter

Derby-ul rundei a 9-a din Serie A, dintre Fiorentina si Inter Milano, s-a incheiat nedecis, scor 0-0, in timp ce Udinese si-a pastrat prima pozitie in clasament gratie succesului de la Catania.
Fara atacantii Alberto Gilardino si Adrian Mutu, ultimul accidentat la genunchi chiar inaintea meciului de pe Stadio Artemio Franchi, Fiorentina lui Cesare Prandelli a dominat prima parte a jocului.

Cea dintai ocazie a apartinut insa vizitatorilor, Amantino Mancini finalizand patrunderea pe dreapta cu un sut in diagonala (5). Replica Fiorentinei nu s-a lasat prea mult asteptata, Pazzini reluand periculos cu capul doua minute mai tarziu centrarea venita de la Santana.

Solutia de rezerva Osvlado si-a facut simtita prezenta in joc in minutul 12, cand a reluat de asemenea cu capul, dar pe langa buturile aparate de Julio Cesar. Internazionale a amenintat din nou poarta lui Frey in minutul 27, cand Zlatan Ibrahimovic a patruns in viteza prin intreaga defensiva florentina, sutul sau trecand alaturi.

Vizibil nemultumit dupa evolutia echipei sale in primele 45 de minute, Jose Mourinho a schimbat de doua ori in mitanul secund. Vieira si Crespo au intrat in teren in minutul 62, pentru a-i inlocui pe Mancini si Obinna.

La doar trei minute de la intrarea in teren atacantul argentinian a ratat o buna ocazie, sutul sau fiind retinut de Frey. Hernan Crespo a trecut din nou pe langa deschiderea scorului, in minutul 72, cand reluarea sa cu capul nu a nimerit spatiul portii.

Folosit mijlocas la inchidere, Cristi Chivu a evoluat pe intreaga durata a partidei.

Fiorentina a evoluat in urmatoarea alcatuire: Frey; Pasqual (Zauri 87), Gamberini, Kroldrup, Comotto; Kuzmanovic (Almiron 70), Felipe Melo, Montolivo; Santana; Pazzini, Osvaldo (Jovetic 74).

In urma acestui rezultat Inter Milano a coborat pe locul patru in clasament, de remiza de la Florenta profitand AC Milan, care a urcat pe podium, cu un total de 19 puncte.

Rossonerii nu au obtinut insa usor cele trei puncte in disputa de pe teren propriu cu Siena. Gazdele de pe San Siro au intrat in avantaj la cabine, scor 1-0, dupa o prima repriza dominata aproape in totalitate.

Filippo Inzaghi a deschis scorul in minutul 31, cand l-a executat pe Manitta cu un sut din interiorul careului, Gattuso fiind pasatorul decisiv.

Siena a inceput mai bine partea secunda si a reusit in cele din urma egalarea in minutul 54, cand Simone Vergassola a profitat de o nesincronizare intre Bonera si Antonini, invingandu-l pe Abbiati cu un sut din interiorul careului.

Asa cum era de asteptat, Milan s-a aruncat in atac reusind golul secund in urma unui penalty transformat de Kaka in minutul 65. Brazilianul a centrat de pe dreapta in centrul careul, unde Inzaghi a fost busculat de Portanova.

Folosit la inchidere pe toata durata meciului, internationalul roman Paul Codrea a ratat o mare ocazie in minutul 83, cand a sutat putin pe langa poarta dintr-o lovitura libera de la 20 de metri, pozitie centrala. Cosmin Moti a fost doar rezerva la Siena.

Intr-un alt meci din etapa a 9-a, Lazio Roma a intors rezultatul in deplasarea de la Verona, castigand cu 2-1 disputa cu Chievo. Pellissier a deschis scorul pentru gazde in minutul 15, pentru ca Pandev sa egaleze patru minute mai tarziu.Lazio a obtinut victoria gratie unui autogol semnat de Mantovani in minutul 82.

Radu Stefan a fost integralist in echipa din capitala Italiei, fiind avertizat cu galben in minutul 86 pentru un fault dur. Bogdan Patrascu a fost la randul sau titular la Chievo, pentru prima data in acest sezon, evoluand toate cele 94 de minute. Fostul echipier al Sportului Studentesc a primit cartonas galben in minutul 48.

Alte rezultate inregistrate, miercuri seara, in etapa a 9-a din Serie A:

Bologna-Juventus 1-2
Marcatori: 12' Nedved (Juv); 56' Nedved (Juv); 74' Di Vaio (Bol)

Catania-Udinese 0-2
Marcatori: 13' Sanchez (Udi); 83' Quagliarella (Udi)

Genoa-Cagliari 2-1
Marcatori: 25' Papastathopoulos (Gen); 56' Motta (Gen); 66' Bianco (Cag)

Lecce-Palermo 1-1
Marcatori: 22' Cacia (Lec); 88' Cavani (Pal)

Napoli-Reggina 3-0
Marcatori: 7' Denis (Nap); 16' Denis (Nap); 63' Denis (Nap)

Torino-Atalanta 2-1
Marcatori: 62' Amoruso (Tor); 64' Stellone (Tor); 66' Floccari (Ata)

Roma-Sampdoria (Suspendat din cauza terenului impracticabil si a ploii torentiale).

Clasament:
Udinese 20; Napoli 20; Milan 19; Inter 18; Fiorentina 17; Lazio 16; Genoa 16; Catania 15; Juventus 15; Atalanta 13; Palermo 13; Lecce 10; Siena 9; Torino 8; Sampdoria 7; Roma 7; Cagliari 7; Bologna 6; Chievo 6; Reggina 5

Etapa viitoare (2 noiembrie):
Atalanta-Lecce; Cagliari-Bologna; Juventus-Roma; Lazio-Catania; Milan-Napoli; Palermo-Chievo; Reggina-Inter; Sampdoria-Torino; Siena-Fiorentina; Udinese-Genoa

Onlinesport: Dumitru Stircu


Remiza alba intre Fiorentina si Inter