Serie A

Patrascu, al saselea roman din Serie A

Jucatorul roman Bogdan Patrascu (foto stanga) va evolua pe prima scena a fotbalului italiana dupa ce a fost imprumutat de echipa sa Piacenza la Chievo Verona, nou promovata in Serie A, informeaza agentia Datasport.
Format la Sportul Studentesc, Patrascu a evoluat mai intai in Bulgaria la Litex Loveci, dupa care s-a transferat in Italia la Piacenza.

Dupa opt ani si 188 de meciuri jucate in tricoul echipei din regiunea Emilia, Patrascu a fost imprumutat la Chievo, in schimbul sau veronezii cedandu-l pe fundasul Andrea Mengoni.

"Sunt foarte fericit pentru aceasta mutare si pentru oportunitatea care a aparut. Cu toate acestea la Piacenza las o parte din mine, pentru ca este locul unde m-am format ca om si jucator", a declarat Patrascu pentru site-ul oficial al echipei din Piacenza.

In aceste conditii contingentul jucatorilor romani din Serie A s-a marit la sase, alaturi de Patrascu evoluand Cristian Chivu (Inter Milano), Adrian Mutu (Fiorentina), Stefan Radu (Lazio), Paul Codrea (Siena) si Nicolae Dica (Catania).

Editia 2008/2009 a campionatului italian Serie A va debuta pe 30 august.

Onlinesport (sursa foto: piacenzacalcio.it)


Patrascu, al saselea roman din Serie A