Serie A

Serie A va debuta pe 30 august cu Fiorentina-Juventus

Liga Profesionista Italiana de fotbal a dat publicitatii, vineri seara, calendarul sezonului 2008/2009 pentru primele doua campionate, Serie A debutand pe 30 august cu derby-ul dintre Fiorentina si Juventus Torino, informeaza Gazzetta dello Sport.
Derby-ul orasului Milano dintre Milan si Inter va avea loc devreme, in etapa a 5-a, pe 28 septembrie, in timp ce inclestarea echipelor din Torino, Juventus si AC, se va disputa trei etape mai tarziu, pe 26 octombrie.

Roma si Lazio se vor intalni in derby-ul Cetatii Eterne pe 18 noiembrie, in etapa a 12-a, in timp ce Sampdoria si Genoa vor juca in meciul orasului Genova pe 7 decembrie, in runda cu numarul 15.

Alte meciuri importante se vor disputa dupa cum urmeaza: Juventus-Roma (2 noiembrie/etapa 10), Inter-Juventus (23 noiembrie/etapa 13), Juventus-Milan (14 decembrie/etapa 16), Roma-Milan (11 ianuarie/etapa 18).

In Serie A evolueaza cinci jucatori romani: Cristi Chivu (Inter), Adrian Mutu (Fiorentina), Nicolae Dica (Catania), Paul Codrea (Siena) si Radu Stefan (Lazio).

Programul primei etape:

Atalanta-Siena
Cagliari-Lazio
Catania-Genoa
Chievo-Reggina
Fiorentina-Juventus
Milan-Bologna
Roma-Napoli
Sampdoria-Inter
Torino-Lecce
Udinese-Palermo

Sezonul se va incheia pe 31 mai 2009.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Serie A va debuta pe 30 august cu Fiorentina-Juventus