Serie A

Chivu a pierdut Cupa Italiei

AS Roma a castigat ce-a de-a noua Cupa a Italiei din istorie, dupa ce a trecut de Internazionale Milano cu 2-1, insa vestea cea buna este ca fundasul echipei nationale, Cristi Chivu, a fost integralist si nu s-a accidentat.
Dupa ce i-au acuzat pe milanezi ca au luat titlul pe nedrept, elevii lui Luciano Spalletti aveau ocazia sa isi ia revansa in cea de-a 60-a editie a Cupei Italiei, care pentru cel de-al patrulea an consecutiv le-a pus in fata pe AS Roma si Internazionale Milano.

Pentru romani, miza a fost alta. 'Se va accidenta Chivu sau nu?' a fost intrebarea de pe buzele tuturor romanilor, venita in conditiile in care Ovidiu Petre si Dani Coman au fost rapusi de accidentari cu doar doua saptamani inaintea Campionatului European.

Capitanul echipei nationale a fost trimis inca din primul minut pe teren de Roberto Mancini si a scapat nevatamat, ba mai mult a avut chiar o evolutie buna, insa echipa sa a ratat sansa sa isi treaca in palmares ce-a de-a sasea Cupa a Italiei.

Numeroasele accidentari din lotul lui Mancini le-au permis celor de la AS Roma sa inceapa mai bine partida de pe Olimpico, insa mai mereu suturile 'gialorossilor' s-au lovit de fundasii lui Internazionale Milano, pana in minutul 35, cand francezul Phillip Mexes a lovit violent mingea, care s-a dus sub bara portii lui Francesco Toldo.

Introducerea neexperimentatului Pele in locul lui Stankovic la pauza a animat si mai mult jocul. Romanii au reusit sa majoreze scorul in minutul 54 dupa o actiune excelent construita si finalizata de Simone Perrotta, dar golul i-a trezit pe nerazzurri.

Pele a marcat in minutul 60 cu un sut fabulos de la 25 de metri si Internazionale Milano s-a trezit la viata, lovind bara portii lui Doni in minutul 63, la o lovitura de cap a lui Nicolas Burdisso, insa pana la finalul meciului dominarea campionilor a fost sterila si AS Roma si-a trecut in palmares ce-a de-a noua Cupa a Italiei.

Inter: Toldo - Maicon, Burdisso, Chivu, Maxwell - Zanetti (Crespo 89) - Balotelli, Vieira, Stankovic (Pele 45), Cesar (Jimenez 61) - Suazo.
Antrenor Roberto Mancini.
Roma: Doni - Cassetti, Juan, Mexes, Tonetto - De Rossi, Pizzaro - Giuly (Cicinho 65), Aquilani (Panucci 89), Perotta (Brighi 71) - Vucinic.
Antrenor: Luciano Spaletti.

Onlinesport


Chivu a pierdut Cupa Italiei