Serie A

Chivu si Radu Stefan, egali in semifinalele Cupei Italiei

Cu internationalii romani Cristi Chivu si Radu Stefan toate minutele pe teren, Internazionale Milano si Lazio Roma au remizat, scor 0-0, in prima mansa a semifinalelor Cupei Italiei, meciul hotarator urmand a avea loc pe 7 mai la Roma.

Meciul de pe Stadio San Siro a inceput intr-un ritm lent, cele doua echipe preferand un joc de asteptare in primul sfert de ora, prima faza periculoasa ivindu-se la poarta gazdelo in minutul 17. Golgeterul lazial Tomasso Rocchi a patruns liber in careul interist pe stanga, fiind blocat providential de Cristi Chivu in momentul sutului.

Lazio a continuat sa faca un joc curajos de atac, Mauri ratand o mare ocazie de gol in minutul 27, cand a reluat pe langa poarta din centrul careului interist. Oaspetii au continuat sa aiba mai mult initiativa si in minutul 34 a fost lui Radu Stefan sa se faca remarcat cu o incursiune pe partea stanga. Fostul dinamovist l-a gasit bine demarcat pe Behrami, insa sutul acestuia a poposit fara probleme in bratele lui Francesco Toldo.

Singura ocazie importanta a gazdelor in prima repriza i-a apartinut argentinianului Hernan Crespo, care l-a evidentiat pe veteranul Ballotta cu un sut de la limita careului mare in minutul 41.

Jocul a continuat dupa aceleasi coordonate si in partea secunda, Lazio fiind echipa mai insistenta si mai prezenta in joc. Elevii lui Delio Rossi au amenintat din nou poarta lui Toldo in minutul 65, cand in urma unui contraatac purtat in mare viteza de Goran Pandev pe stanga, Rocchi a ratat intalnirea ideala cu balonul, reluand defectuos.

Cu 13 minute inaintea finalului partidei peluza laziala din spatele portii lui Toldo a explodat de bucurie dupa ce Siviglia a scuturat plasa portii interiste cu o frumoasa lovitura de cap, dar entuziasmul suporterilor si jucatorilor lui Lazio a fost rapid temperat de semnalizarea tusierului, care anunta o pozitie afara din joc.

Raspunsul gazdelor nu a intarziat sa apara si dupa doar doua minute, in urma unei faze fixe, argentinianul Burdisso a trimis in transversala portii laziala din interiorul careului, aceasta fiind ultima faza importanta a unui meci relaxant pentru ambele formatii.

Inter: Toldo; Burdisso, Materazzi, Chivu, Cesar; Jimenez (Siligardi 75), Maniche, Solari (Cambiasso 78); Figo (Bolzoni 39), Crespo, Suazo. Antrenor: Roberto Mancini.

Lazio: Ballotta; Zauri, Siviglia, Cribari, Radu; Dabo (Manfredini 81), Ledesma, Behrami (Mutarelli 60); Mauri; Pandev (Tare 89), Rocchi. Antrenor: Delio Rossi.

Zenga infrant in Cetatea Eterna

Debutant in Cupa Italiei in calitate de antrenor, Walter Zenga a pierdut cu echipa sa, Catania, in turul dublei intalniri cu AS Roma, scor 1-0. Unicul gol al meciului de pe Stadio Olimpico a fost marcat de eternul capitan roman Francesco Totti, acesta invingandu-l pe Polito cu un sut foarte frumos din afara careului in chiar debutul partii secunde.

Portarul sicilian a avut alte doua executii salvatoare, reusind sa pareze reluarile lui Mancini si Totti, pentru a mentine Catania cu sanse reale in lupta pentru marea finala.

Roma: Curci; Cicinho, Mexes, Panucci, Antunes (Tonetto 82); Brighi, Perrotta; Esposito (Pizarro 60), Giuly (Vucinic 76), Mancini; Totti. Antrenor: Luciano Spalletti.

Catania: Polito; Silvestri, Stovini, Silvestre, Alvarez (Sabato 82); Gazzola (Izco 46), Edusei, Tedesco, Mascara; Martinez, Spinesi (Morimoto 71). Antrenor: Walter Zenga.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Chivu si Radu Stefan, egali in semifinalele Cupei Italiei