FCSB

Becali, calcat si de Fisc: peste 3 milioane de euro amenzi

Dupa ce sediul Stelei a fost spart, Gigi Becali a primit in aceeasi zi o alta veste proasta. Fiscul i-a calculat taxe, impozite si amenzi intre anii 2004 si 2008, iar el trebuie sa plateasca rapid o suma imensa de bani, pe care probabil nu va avea de unde sa o scoata.
ANAF a stabilit în urma controalelor privind tranzactiile imobiliare derulate de George Becali în perioada 2004-2008 ca omul de afaceri are de platit aproximativ 14 milioane de lei (3,3 milioane de euro), suma reprezentând TVA si penalitati, au declarat pentru MEDIAFAX surse din ANAF.

"ANAF a încheiat în a doua jumatate a lunii iulie controlul la persoana fizica George Becali. În urma verificarilor au fost stabilite sume suplimentare de plata reprezentând TVA si penalitati în valoare de 14 milioane de lei", au afirmat sursele.

Potrivit reglementarilor din Codul de procedura fiscala, Becali are la dispozitie 30 de zile de la data comunicarii pentru a contesta decizia.

Verificarile au început în luna decembrie a anului trecut, primul control fiind efectuat la locuinta omului de afaceri din Aleea Alexandru.

"Ei mai încearca sa ma prinda cu nu stiu ce datorii, din 2005, 2006, de plata a TVA-ului. Dar nu au cum sa faca asta, totul e în regula. Eu sunt linistit în privinta asta", a spus atunci Becali.

ANAF a initiat anul trecut inspectii fiscale la persoanele care au realizat tranzactii imobiliare în perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA.

Persoanele fizice care efectueaza tranzactii imobiliare în scop personal sunt scutite de plata TVA, iar aceasta facilitate a fost utilizata de numerosi dezvoltatori, care au înregistrat transferurile în nume personal si nu prin intermediul unor firme. Fiscul considera însa ca dovedirea unor acte de comert derulate de o persoana fizica implica automat plata TVA.

Mediafax



Becali, calcat si de Fisc: peste 3 milioane de euro amenzi