Liga 1

Steaua rapune CFR-ul. Campionatul e in picioare

Steaua a invins pe CFR Cluj cu 3-1, duminica seara, in etapa 21 a Ligii 1. A fost a doua infrangere consecutiva in deplasare pentru clujeni, care au primit pentru prima oara in acest campionat trei goluri intr-un meci! A fost un meci foarte frumos, demn de numele unui 'derby', insa umbrit de doua decizii ale arbitrului Alexandru Tudor de a nu acorda penalty pentru oaspeti.
Steaua a inceput partida in jumatatea ceferista, dar a fost nevoita sa scoata balonul din plasa dupa patru minute de joc. Fostul stelist, Eugen Trica, a deschis scorul cu un sut violent din marginea careului care a trecut printre picioarele lui Zapata.

Jucatorul de doua milioane de euro al Stelei, Dayro Moreno, a fost aproape de egalare in minutul 15 cand sutul sau din pasa lui Nicolae Dica a trecut putin alaturi.

Pepe Moreno a continuat forcingul ofensiv al Stelei cu un sut puternic pe langa poarta lui Hirschfeld, in minutul 24, in timp ce goalkeperul canadian dintre buturile liderului si-a introdus balonul in proprie poarta, doua minute mai tarziu pentru un 1-1 cat se poate de just.

Pe teren nu s-a aflat decat o singura echipa - STEAUA: sut puternic al lui Mendoza dupa prima jumatate de ceas, "cap" "Pepe" Moreno, minutul 41, direct in bratele canadianului Hirschfeld. Prima parte s-a incheiat cu o foarfeca 100% sud-americana a lui Dayro Moreno, retinuta insa de cel care a egalat pe tabela.

Fabbiani a inceput partea secunda cu un sut puternic si plasat, dar Zapata a salvat de sub transversala portii. In minutul 56, Dayro Moreno a adus-o pe Steaua in avantaj cu o lovitura de cap dupa o noua faza fixa, un corner executat de Andres Mendoza.

Cateva momente mai tarziu, Semedo a driblat, si-a facut mingea cam lung, iar Zapata l-a agatat in suprafata de pedeapsa, insa centralul partidei nu a observat si jocul a continuat spre disperarea lui Ioan Andone pe margine.

Acelasi Semedo, un sfert de ora mai tarziu, a tras pe langa vinclu din marginea careului, iar Zapata a fost eroul partidei spre final cand a scos in prima faza o lovitura de cap puternica a lui Fabbiani, ajutat de Mirel Radoi la cateva secunde distanta cand sutul lui Culio a fost oprit in drumul sau spre poarta.

Ovidiu Petre a stabilit scorul final, 3-1, dupa o noua faza fixa si acelasi traseu: centrare Mendoza si "lat" pus de mijlocasul stelist de la mica distanta.

La meci au asistat 25.000 de spectatori, din care circa 500 de suporteri clujeni.

Jucatorii clujeni Christian Fabbiani si Eugen Trica au fost huiduiti de spectatori. De asemenea, intreg stadionul l-a huiduit pe presedintele clujenilor, Iuliu Muresan in momentul in care acesta s-a asezat pe banca de rezerve.

In timpul reprizei secunde, tehnicianul Marius Lacatus a fost tinut cu greu sa nu se ia la bataie cu o persoana de pe banca de rezerve a formatiei clujene.

Steaua: 1. Zapata - 4. Golanski (15. Nesu '70), 3. D. Goian, 6. M. Radoi, 13. Emeghara - 8. Ov. Petre, 20. Lovin - 27. Dayro Moreno (16. Nicolita '76), 10. N. Dica, 29. Mendoza - 22. Jose Moreno (24. Ghionea '84). Antrenor: Marius Lacatus.

CFR Cluj: 13. Hirschfeld - 2. Tony, 20. Cadu, 27. Sousa, 33. Dorsin - 10. Trica, 31. Dani, 25. A. Leao, 7. Dubarbier (19. Culio '59) - 16. Semedo (5. Manuel Jose '87), 23. Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: D. Moreno '55, Ov. Petre '67, Dica '83, Nicolita '85, Lovin '90 / Fabbiani '46, Dani '48, Semedo '58

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat la cele doua linii de Cristian Nica si Eduard Dumitrescu. Rezerva a fost Alexandru Deaconu, in timp ce observatorii meciului au fost Valentin Alexandru si Ioan Muresan.

Onlinesport: Ioan Tarita



Steaua rapune CFR-ul. Campionatul e in picioare