Rapid

Razvan Lucescu, acuzat de crima

Razvan Lucescu este acuzat ca, în 1991, a accidentat mortal o fata de 23 de ani. Pentru a scapa de închisoare, fiul lui "Il Luce" ar fi fugit de raspundere si si-ar fi pus, sustin martorii oculari, ale caror depozitii n-au fost luate în calcul, sotia însarcinata la volan. Derularea cazului este halucinanta. Desi este vorba despre un caz de omor din culpa, procurorii au dispus neînceperea urmaririi penale, fara ca macar sa se oboseasca la a mai comunica familiei îndoliate rezolutia în baza careia avocatii partii vatamate sa poata face plângere! Procesul n-a existat, desi vorbim despre o infractiune grava, scrie Evenimentul Zilei!
Familia victimei îl acuza pe Mircea Lucescu, la rândul lui implicat recent într-un accidente rutier, ca a masluit realitatea, pentru a-si scoate fiul basma curata. Marturia lui Lincu Miu (72 de ani) este tulburatoare, iar cazul are multe puncte comune cu cel al vatmanului pus pe nedrept sub acuzare de Mircea Lucescu. Si atunci, si acum, cel mic si neajutorat a fost cel care a patimit.

Accidentul de circulatie în care a fost implicat antrenorul de fotbal Mircea Lucescu la începutul acestei luni a produs mai degraba reactii agresive fata de reputatul tehnician decât mesaje de sustinere si de compasiune, tinând cont ca, recent, acesta a avut de suportat o operatie destul de complicata. Faptul ca "Il Luce" a gasit de cuviinta sa-l incrimineze nejustificat pe bietul vatman Marian Bartoc ("Tramvaiul putea evita coliziunea. L-am zarit la zeci de  metri distanta si mi-am imaginat ca va frâna. Avea timp suficient. Sa ma ierte Dumnezeu, dar vatmanul parca a vrut sa dea peste mine!") a declansat o revolta sincera din partea publicului si a reamintit de alte situatii în care Mircea Lucescu a aratat un comportament lipsit total de fair-play.

EVZ a descoperit ca Razvan, fiul lui Mircea Lucescu, a mostenit de la tatal sau meteahna de a nu-si recunoaste si asuma vina. Un caz socant arata fata întunecata a familiei Lucescu, tatal si fiul fiind dispusi sa calce la propriu peste cadavre.

În dimineata zilei de 16 septembrie 1991, în jurul orei 6.30, o fata de 23 de ani traversa DN 1 cu intenta de a merge la serviciu. Un bolid care se întorcea în  Bucuresti rulând cu 103 kilometri de ora prin localitate a spulberat-o.  Impactul a fost nimicitor. Fata a zburat zeci de metri, neavând nicio  sansa de salvare. "Chiar daca fata a traversat printr-un loc  nemarcat, conducatorul auto trebuia sa conduca pâna la evitarea oricarui pericol, asa cum prevedea atunci legea. E clar ca asta nu s-a întâmplat", spune un politist consultat de EVZ.

Martorii oculari ai accidentului se jura ca la volan era Razvan Lucescu (22 de ani pe atunci), care ar fi fost baut si cu permisul suspendat, dar  asa-zisa  ancheta care a urmat a consemnat faptul ca sotia acestuia, Ana  Maria, însarcinata în cinci luni, era cea care conducea! Familia Miu nu  stie decât ca Razvan Lucescu le-a omorât fata, iar Mircea Lucescu si-a  folosit relatiile pentru a "rezolva" dosarul.

Poveste reala din România post-revolutionara


Ce a urmat e un caz tipic pentru justitia postdecembrista din  România. Orice culpa a fost astupata de interventia influentului Mircea  Lucescu. Antrenorul de atunci al celor de la Brescia a venit de urgenta  la Bucuresti, iar, treptat, pâna când si avocatul victimei s-a  recunoscut învins, a tras sforile pentru ca nimeni din familia lui sa nu patimeasca! Dezvaluirile care urmeaza sunt edificatoare.

"Cazul  Miu" seamana cu "cazul Bartoc". Ambii sunt oameni simpli (tatal fetei,
cel care s-a lupta cu morile de vânt, este cioban, iar cel de-al  doilea -  vatman), dar fiecare a dat dovada de demnitate. Lincu Miu,  tatal Georgicai Miu, a refuzat banii familiei Lucescu. A facut peste tot memorii la vremea respectiva, dar nimeni nu l-a bagat în seama: nici  Parlamentul, nici presedintele Ion Iliescu.

EVZ va prezinta reactia zguduitoare a lui Lincu Miu, tatalui  victimei. Familia Miu traieste în conditii decente în Otopeni si tot ce a acumulat în decurs de 20 de ani este o ura fara margini fata de Mircea  Lucescu si fata de fiul acestuia. "Razvan Lucescu mi-a omorât fiica. Eu nu-l iert, sa-l ierte Dumnezeu!", spune, tulburat, Miu senior.

Desi nu se considera vinovat, în 1992, Razvan Lucescu a disparut atunci, pentru un an, din România, transferându-se la AC Crema.

Sursa: Evenimentul Zilei


Razvan Lucescu, acuzat de crima