Rapid

Andone isi prezinta planurile din Giulesti

Intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Onlinesport.ro, Ioan Andone a fost prezentat, joi dimineata, in functia de antrenor principal al Rapidului. El si-a prezentat planul pentru cele doua luni din acest sezon, pe care spera sa il continue in urmatorii trei ani. George Copos a pus presiune pe Andone inca de la conferinta de prezentare, cerandu-i titlul.
"Am fost onorat si nu mi-a trebuit foarte mult timp sa accept oferta Rapidului. Este un moment delicat, sunt trei meciuri consecutive pierdute de echipa, dar Rapidul trebuie sa revina pe calea normala, sa ne batem pentru cupele europene si sa terminam in primele 5. Venirea la Rapid este o provocare si sunt convins ca va iesi bine", a spus Andone.

Tehnicianul roman a mai mentionat ca nu se teme ca va avea probleme cu suporterii. "Suporterii Rapidului asteapta daruire totala, agresivitate, asteapta totul!", a adaugat  Andone.

El a explicat si in ce conditii isi va prelungi contractul in vara. "Prelungirea contractului depinde de cele doua parti. E clar ca daca ajungem in Europa League vom continua un proiect pe termen lung. E ceva normal sa vedem in vara cum m-am acomodat", sustine el.

De asemenea, Andone a mentionat ca ii asteapta cat mai rapid si pe Dacian Varga si Tibi Balan. "Mi-as dori ca situatia lui Varga si Balan sa se rezolve cat mai rapid, pentru ca sunt doi jucatori campioni. E un drept international de a munci, trebuie lasati sa-si faca meseria", a precizat Andone.

Copos: "Andone sa-i calce pe glezne"


Actionarul majoritar al Rapidului, George Copos, a pus presiune pe Andone inca de la conferinta de presa in care tehnicianul a fost prezentat oficial.

"A fost nevoie de un soc la Rapid, am fost obligati. Tineti minte cum l-am adus in 1996 pe Mircea Lucescu la Rapid, intr-un moment in care puteam ajunge printre codasele clasamentului. Cu el au fost practic primele rezultate ale Rapidului.

Apoi, a venit Mircea Rednic, tot un dinamovist, si am castigat un campionat si o cupa. Domnul Ioan Andone este unul dintre cei mai titrati antrenori pe care ii are Romania. Mi-am dorit un antrenor hotarat, care isi doreste performanta. Andone trebuie sa ii calce pe jucatori pe glezne, sa aiba o alta atitudine", a explicat Copos.

George Copos a motivat apoi inlocuirea lui Nicolae Manea. "Din pacate, domnul Manea este prea bun cu jucatorii pentru a face marea performanta. Rapid nu poate avea alt obiectiv decat calificarea in Europa League. Avem unul dintre cele mai bune loturi din tara, dar antrenorul inseamna 35-40% dintr-o echipa", a conchis Copos.

Onlinesport


Andone isi prezinta planurile din Giulesti