Rapid

Avocat FC Porto: "Decizia de miercuri este o aplicare corecta a regulamentelor"

Avocatul care a sustinut recursul FC Porto în cazul suspendarilor dictate împotriva jucatorilor Hulk si Cristian Sapunaru a declarat ca decizia Consiliului de Justitie al federatiei portugheze de a reduce sanctiunile impuse în prima instanta celor doi "a fost o aplicare corecta a regulamentelor".

Avocatul Joao Leal Amado a explicat, pentru postul national de televiziune RTP, care au fost argumentele Consiliului de Justitie al Federatiei Portugheze de Fotbal (FPF) în decizia de a modifica drastic sanctiunile impuse jucatorilor Hulk si Sapunaru de catre Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal: "Nu pot sa spun ca nu ar fi putut exista alta decizie, deoarece regulamentele sunt neclare în aceasta privinta, (...) pot permite interpretari multiple. Totusi, nu am fost surprins de decizia CJ, deoarece este o hotarâre mai echilibrata, mai echitabila, mai proportionala, iar Consiliul de Justitie are aceasta preocupare, de a nu-i pedepsi pe jucatori cu o severitate excesiva. A fost o aplicare corecta a reglementarilor, desi cu întârziere, pentru ca a trecut deja mult timp decât jucatorii si-au absolvit pedeapsa. Decizia de miecuri pare disproportionata, deoarece jucatorii se asteptau la sanctiuni cuprinse între sase luni si trei ani, asa cum sustine regulamentul, pentru agresarea unor alti participanti la meciuri, însa noi am considerat ca stewarzii nu pot fi încadrati la aceasta categorie".

Membrii Consiliului de Justitie al Federatiei Portugheze de Fotbal au decis, miercuri, reducerea suspendarii românului Cristian Sapunaru, care este legitimat la FC Porto si împrumutat la Rapid, la patru etape, în urma recursului înaintat de gruparea portugheza la decizia Comisiei de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal de a-l suspenda pe fundas pe o perioada de sase luni ca urmare a unor incidente petrecute la un meci cu Benfica Lisabona.

Dupa anuntarea deciziei CJ, antrenorul echipei FC Porto, Jesualdo Ferreira, a declarat ca gruparea a fost extrem de prejudiciata de decizia Comisiei de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal si ca este revoltat de situatia în care s-a ajuns, informeaza cotidianul Jornal de Noticias.

"Suntem bucurosi, dar si revoltati. Într-un an în care va avea loc Cupa Mondiala, pun o întrebare: «Aceasta Portugalie sportiva poate oferi o astfel de imagine în exterior?». Toata aceasta situatie a prejudiciat mult FC Porto. Ne simtim lezati. Si jucatorii se simt lezati. Am suferit consecinte pe care probabil nu trebuia sa le suferim. Suntem fericiti ca Hulk si Sapunaru sunt din nou liberi, dar suntem revoltati pentru aceasta decizie despre care toata lumea a vazut de la început ca nu era cea corecta. Evaluarea prejudiciului ce ni s-a adus din punct de vedere sportiv nu este usor de facut. Însa un lucru este clar: jucatorii nostri au fost pedepsiti intentionat", a mai spus Jesualdo.

Potrivit presei portugheze, conducerea clubului FC Porto va cere despagubiri din partea Ligii Profesioniste de Fotbal din Portugalia ca urmare a acestui caz.

Liga Profesionista de Fotbal din Portugalia a initiat, la 12 ianuarie, proceduri disciplinare împotriva jucatorilor Hulk si Cristian Sapunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona si FC Porto si împotriva arbitrului Lucilio Baptista, dupa incidente ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la un meci disputat la 20 decembrie. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk si Sapunaru au fost implicati într-un incident la tunelul de acces la vestiare.

În 19 februarie, Comitetul Disciplinar al LPFP a decis sa-l suspende pe Hulk pentru patru luni si sa-l amendeze cu 2.250 de euro, pe Sapunaru pentru sase luni si sa-l amendeze cu 4.750 de euro, dar si sa sanctioneze clubul Benfica cu o amenda de 1500 de euro.

Gruparea FC Porto a înaintat recurs la aceasta decizie, apelul fiind analizat miercuri de Consiliul de Justitie al federatiei portugheze.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Sapunaru si Hulk.

Mediafax



Avocat FC Porto: "Decizia de miercuri este o aplicare corecta a regulamentelor"