Rapid

Copos vinde Rapidul suporterilor

Dupa sedinta Consiliului de Administratie care a avut loc luni seara, presedintele Constantin Toma a anuntat ca Rapidul se va reorganiza dupa modelul spaniol si ca suporterii vor putea deveni 'socios'.
Constantin Toma a fost cel care a aruncat bomba in Giulesti. Dupa ce l-a facut pe Fathi Taher sa investeasca 8 milioane de euro fara sa aiba vreo actiune, Copos vrea sa profite si de pe urma suporterilor.

"George Copos e out, nu mai vrea sa se implice, dar a dat mana libera sa emitem obligatiuni, dupa modelul din Spania, in care suporterii sa fie si actionari. Astfel, toti cei care iubesc clubul il pot ajuta", a declarat Constantin Toma.

Toma a explicat cum va functiona noul sistem de actionariat de la Rapid. "Vrem sa incepem emiterea de obligatiuni, in valoare de 10 lei fiecare, speram ca aceasta initiativa sa fie primita bine de fani, de toata lumea care iubeste Rapidul. Nu putem face minuni si nu putem sa ne bazam mereu pe imprumuturi facute in ultima clipa. Avem nevoie de stabilitate financiara, transparenta, identificarea resurselor", a precizat el.

Sondaj: Vei cumpara actiuni la Rapid?


In contextul crizei financiare mondiale, directorul general Grigore Sichitiu sustine ca foarte multe cluburi din Romania vor copia modelul care va fi implementat de giulesteni. "Sigur vor fi si alte echipe din Romania care vor prelua acest context", a afirmat Sichitiu.

Ce inseamna sistemul socios

Sistemul cu suporteri actionari la cluburi este extrem de intalnit in Spania. Un socios la un club are drept de vot la numirea presedintelului clubului si beneficiaza de reduceri la bilete, abonamente si materiale promotionale.

FC Barcelona este echipa cu cei mai multi 'socios' din lume, gruparea catalana avand aproximativ 163 de mii de membri cotizanti. In acest top, catalanii sunt urmati de Real Madrid si Bayern Munchen.

Concert caritabil pentru salvarea Rapidului

Fanii Rapidului au anticipat mutarea decisa in Consiliul de Administratie si au hotarat in urma cu cateva zile organizarea unui concert caritabil, in urma caruia toate incasarile vor fi donate in contul echipei din Giulesti.

Rappa si Leasa, cunoscuti pentru cantecele compuse despre Rapid, vor canta in Sala Rapid peste cateva zile, iar pretul unui bilet va fi de 20 ron.

Onlinesport


Copos vinde Rapidul suporterilor