Rapid

Copos il lauda pe Razvan Lucescu

Acþionarul majoritar al Rapidului, George Copos, a declarat, joi, in exclusivitate pentru NewsIn, ca a fost placut surprins de schimbarea sistemului de joc al giuleºtenilor ºi de folosirea lui Emil Dica pe postul de mijlocaº dreapta in meciul amical cu Rosenborg, scor 4-2 dupa penalty-uri.

"A fost un meci frumos. Mi-a placut foarte mult cum s-au miºcat baieþii. Mutarea lui Emil Dica pe postul de mijlocaº drepta reprezinta un mare caºtig pentru noi. Am fost incantat de evoluþia lui. De asemenea, am fost placut surprins de noul sistem de joc al Rapidului, cu doi atacanþi. Sunt convins ca in aceasta primavara vom vedea o cu totul alta faþa a Rapidului", a spus, joi, pentru NewsIn, George Copos.

Rapid a invins cu 4-2, dupa executarea loviturilor de departajare, pe Rosenborg, in primul meci amical disputat, miercuri, in turneul de la Maspalomas. Faþa de sfarºitul sezonului trecut, antrenorul Razvan Lucescu a operat cateva schimbari importante in prima echipa. Astfel, mijlocaº dreapta a fost folosit Emil Dica, in timp ce titularul de drept al acestui post, Valentin Badoi, a ramas pe banca de rezerve.

Pe partea stanga, in locul armeanului Artiom Karamian, plecat la Poli Timiºoara, Lucescu junior l-a folosit pe Danuþ Perja, care de obicei joaca fundaº central. Totodata, tehnicianul giuleºtenilor a modificat ºi sistemul de joc, folosind doi atacanþi, sprijiniþi din spate de un al treilea, care este poziþionat pe o zona centrala, faþa de aºezare din tur, cu un varf impins ajutat de pe extreme de alþi doi fotbaliºti cu profil ofensiv.

Copos a mai declarat ca l-a impresionat ºi evoluþia lui Ganea, dezminþind totodata ca jucatorului nu i-ar placea atmosfera din cadrul lotului alb-viºiniu, aºa cum s-a vehiculat in presa centrala in ultima perioada: "Sosirea lui Ganea reprezinta poate cel mai mare caºtig al nostru in aceasta pauza competiþionala. Eu nu cred ca el s-a plans ca nu ii place aici ºi ca ar vrea sa se intoarca la Dinamo. Va spun ca Ganea este un rapidist 100%. El ºi in vara a insistat sa vina in Giuleºti, dar au aparut acele zvonuri cum ca nu ar fi dorit ºi asta l-a deranjat. Tocmai de aceea, in aceasta iarna am facut mari eforturi pentru a-l readuce la Rapid".

Referitor la eºuarea transferului macedoneanului Vlatko Grozdanovski, de la Omonia Nicosia, George Copos a precizat: "Nu este adevarat ca am fi micºorat suma oferita, aºa cum s-a vehiculat. Noi chiar am facut o oferta mai mare cu 75.000 de euro decat clauza de reziliere de 250.000 de euro. Mie mi-a placut foarte mult acest jucator ºi regret ca nu a ajuns in Giuleºti. Grigore Sichitiu (n.r directorul sportiv al Rapidului) urmeaza sa caute alt jucator. El iºi va asuma atat satisfacþia unui succes, cat ºi riscul unui eºec".

Transferul lui Grozdanovski in Giuleºti a cazut dupa ce gruparea cipriota a cerut ca Rapid sa plateasca banii inainte ca fotbalistul sa efectueze controlul medical in Cipru, atitudine considerata de catre clubul feroviar ca fiind "total neprofesionista".

Newsin



Copos il lauda pe Razvan Lucescu