FCM Targu Mures

Falub anunta obiectivul pentru FCM Targu Mures: "Ramanerea in prima liga"

Antrenorul echipei FCM Târgu Mures, Adrian Falub, a declarat, sâmbata, într-o conferinta de presa, ca obiectivul formatiei nou-promovate în Liga I este de a se mentine în primul esalon.

Adrian Falub a spus ca meciul de debut al formatiei FCM Târgu Mures în Liga I, pe care aceasta îl va disputa, luni, pe teren propriu, cu FC Brasov, va fi greu, deoarece adversara este "o echipa imprevizibila, periculoasa", cu un nucleu de jucatori constant în ultimii trei ani si antrenori buni.

"Ne-am dorit cu totii sa fim în prima liga din România, am ajuns, ni s-a împlinit dorinta, jucam. Trebuie sa avem atitudine, motivatie si sa fim împreuna toti - jucatori, antrenori, conducatori, suporteri - sa putem reusi o performanta, cea de a ramâne în prima divizie dupa primul an. Ne va fi greu, dar nu este imposibil. Ne asteapta un meci greu, cu FC Brasov, luni, este un meci important pentru noi, pentru ca fiecare calatorie începe cu primul pas si primul pas este cel mai important. Prima impresie conteaza, sa facem o impresie buna suporterilor, poate opiniei publice din România, care sa ne bage în seama, sa stie ca exista echipa buna la Târgu Mures", a precizat tehnicianul.

El a adaugat ca spera la o victorie, pentru moralul echipei, desi vor urma si alte meciuri grele.

Falub a mentionat ca transferurile înca nu s-au încheiat si ca ar fi "extraordinar" daca s-ar mai reusi aducerea a "doi-trei jucatori", dar nu a facut referire la informatiile privind eventuala venire a lui Ionel Danciulescu la echipa mureseana.

"Sper sa obtinem o victorie, care ar fi foarte importanta, pentru a ne da încredere pentru ceea ce urmeaza, pentru ca ne asteapta niste meciuri foarte grele în urmatoarele etape. Lotul, în mare parte, este acelasi, daca vom reusi sa facem înca doua-trei transferuri ar fi extraordinar, daca nu, sunt jucatori în care ne-am pus sperante si care trebuie sa demonstreze ca sunt jucatori de prima liga în România", a aratat el.

Adrian Falub a precizat ca echipa nu este înca omogena, pentru ca sunt multi jucatori transferati, unii din strainatate, care asteapta "cartea verde" pentru a putea juca. Echipa este noua si include si jucatori care nu au mai evoluat în prima liga, a subliniat antrenorul FCM Târgu Mures.

"Din multe puncte de vedere sunt pregatiti, dar nu suntem înca suta la suta, suntem o echipa noua, nou-promovata, cu jucatori care n-au mai jucat în prima liga, care nu stiu ce înseamna prima liga, cu jucatori care au venit din strainatate pentru prima data în România, avem dificultati în a-i încadra într-un sistem de joc, în ceea ce înseamna România, pentru ca sunt diferente. Avem nevoie sa le dam încredere celor care n-au mai jucat, iar cei care au mai jucat au nevoie sa reconfirme faptul ca sunt jucatori buni. Dar speram ca, odata cu trecerea etapelor si cu mai multa încredere în noi, sa reusim sa obtinem mai multe lucruri pozitive. Cu siguranta e o echipa neomogena, o echipa care face zece transferuri nu poate fi altfel", a spus Falub, adaugând ca, pentru început, greul îl vor duce tot jucatorii cu care echipa a promovat în Liga I.

El a aratat ca nu exista un timp anume pentru ca jucatorii sa se integreze în echipa, existând formatii care se omogenizeaza chiar si într-un an.

"Dar noi speram, mizam si pe faptul ca aceia care sunt la aceasta echipa sunt jucatori de caracter, jucatori care pot sa-i primeasca bine pe cei nou-veniti, sa-i faca sa se integreze mult mai repede într-un colectiv. Si e un lucru important, pentru ca nu la toate echipele gasesti asa ceva. Transferurile au fost facute pe criterii de valoare, în primul rând. Cred ca jucatorii care au venit la Târgu Mures avem nevoie de ei, din punct de vedere numeric si chiar si valoric. Sper sa nu ne fi înselat, sa fi transferat jucatori de valoare si jucatori în primul rând de caracter, pentru ca am urmarit si lucrul acesta", a încheiat el.

Meciul FCM Târgu Mures - FC Brasov, din prima etapa a Ligii I, se va disputa, luni, cu începere de la ora 18.00, pe stadionul "Trans-Sil".

Mediafax



Falub anunta obiectivul pentru FCM Targu Mures: "Ramanerea in prima liga"