Dinamo

Il Luce l-a turnat pe Dinu in comunism

Sotia lui Cornel Dinu povesteste un episod nestiut din perioada comunismului in care Mircea Lucescu, unul dintre rivalii cunoscuti ai lui "Mister" l-a turnat dupa un interviu in strainatate.
"Lucescu a facut odata o mica gainarie la adresa noastra, pe vremea lui Ceausescu. Cornel era în Italia cu Dinamo, si a dat un interviu la Gazzetta dello Sport si a spus ca la noi nu se dau bani la jucatori ca în Vest, ca nu au asa conditii... Si el a adus ziarul în tara, l-a tradus, si l-a trimis la ministru. Dar Cornel nu i-a facut scandal", a povestit sotia lui Dinu in Q Magazine.

Silvia Dinu spune ca in ciuda acestui eveniment familia sa nu a avut niciodata probleme cu Mircea Lucescu si il acuza pentru aceasta disputa pe Ioan Chirila.

"Noi nu avem nimic cu el, desi toata lumea spune ca Lucescu si Cornel sunt certati. Nu e absolut nimic. Acest scandal dintre ei l-a inventat Chirila. Lucescu era la Hunedoara, Cornel voia sa îl aduca în Bucuresti, dar Ministerul de Interne s-a opus. Atunci, Ioan Chirila a zis ca cel care nu doreste de fapt este chiar Dinu. Care, repet, nu avea nimic împotriva lui, ba dimpotriva", a adaugat Silvia Dinu.

Vorbind despre problemele de sanatate ale sotului ei, Silvia Dinu a mentionat ca fotbalul a avut un mare rol in agravarea acestora.

"Supararile si depresia lui au început dupa demiterea de la Nationala. Atunci echipa României s-a calificat, calificarea în America facându-se pe munca lui, dar toata lumea l-a ridicat în slavi pe Iordanescu. Dinu a fost uitat prea usor... De atunci au început problemele. Ma rog, au mai fost deceptii. Sa fii presedintele clubului, sa te roage sa iei pâna la sfârsitul campionatului echipa, si sa spuna ulterior: „Pai ce, ai vreo hârtie în sensul asta?".

Dinu, atunci, în trei luni a câstigat Cupa si campionatul cu Dinamo. Apoi, sa vina alde Borcea si altii... Ce cauta Borcea, cu buteliile lui, în fotbal? Sau Becali (Giovanni, n.n.) care juca în Germania alba-neagra? Eu ma crucesc când vad cine decide, de ani de zile, la o echipa ca Dinamo. Ma deranjeaza si ziaristii ca nu gândesc, ca nu-si pun întrebari: „Cine e asta, de unde vine?", ci doar se multumesc sa consemneze niste detalii superficiale", a adaugat Silvia Dinu.

Onlinesport


Il Luce l-a turnat pe Dinu in comunism