Dinamo

A expirat Andone?

In viata oricarui antrenor intervine un moment in care nimic nu iti mai iese. Un astfel de moment traverseaza Ioan Andone, care a ratat de fiecare data obiectivul la echipele pe care le-a pregatit in ultimii ani. Considerat unul dintre cei mai valorosi romani, Andone risca sa-si compromita cariera, rezultatele sale fiind mult sub asteptari.
La doar 50 de ani, Ioan Andone a inceput deja sa traverseze panta descendenta care i-ar putea compromite cariera. "Falcosul" se intrece in rateuri pe la echipele pe care le pregateste si, daca va continua asa, s-ar putea inscrie in curand pe lista antrenorilor cu performante, dar care nu mai inseamna nimic in fotbalul actual.

Urmarind parcursul echipelor lui Ioan Andone din ultimii ani nu te poti intreba de ce "Falcosul" ramane considerat unul dintre cei mai buni antrenori romani. Poate ca lipsa variantelor sau modul in care stie sa se faca placut, dar pana la urma rezultatele vorbesc de la sine.

Dupa plecarea de la CFR Cluj, unde a fost la un pas sa piarda titlul desi a avut si 11 puncte avans in fata Stelei, pentru Andone au urmat multe zile negre pe la echipele pe care le-a pregatit.

In toamna anului 2008, Andone a semnat un contract pe o perioada de cinci luni cu Al-Ettifaq din Arabia Saudita. Andone nu a reusit sa faca mare lucru aici, terminand abia pe pozitia a sasea, astfel ca seicii nu i-au prelungit contractul deoarece a ratat obiectivul.

Andone a ramas conectat la zona araba, iar in vara anului 2009 a preluat campioana Emiratelor Arabe Unite, Al-Ahli. "Falcosul" s-a facut de ras in Emirate, castigand doar un meci din sapte. Echipa era in zona retrogradarii, dar Andone nu a dorit sa plece, facand ceea ce si Lopez Caro a facut la Vaslui. In cele din urma, dupa ce si-a primit banii, a acceptat sa isi rezilieze contractul.

Ramas liber, Andone a apelat la Giovani Becali, care l-a dus in Bulgaria, la prietenii de la CSKA Sofia. Andone a spus ca a venit cu un proiect pe multi ani, cu obiectiul de a face performanta in Europa, dar a sfarsit alergat de fani pe teren din cauza rezultatelor negative. Totul s-a petrecut in doua luni, perioada in care CSKA Sofia a stat pe un butoi de pulbere.

Pe 1 aprilie 2010, Ioan Andone a ajuns la Rapid, unde a avut ca obiectiv calificarea echipei in Liga Europa. Andone nu a reusit acest lucru, desi practic Dinamo intrase in vacanta cu cinci etape inainte de final.

Dupa despartirea de Rapid, Andone si-a continuat periplul in Liga 1, cu acelasi discurs optimist si acelasi proiect pe trei ani, care s-ar putea sfarsi mai repede decat si-ar imagina.

Cat a stat Andone la ultimele echipe


Al-Ettifaq - 5 luni

Al-Ahli - 5 luni

CSKA Sofia - 2 luni

Rapid Bucuresti - 2 luni

Dinamo Bucuresti - 3 luni deocamdata

Onlinesport


A expirat Andone?