Dinamo

Cristian Borcea, reclamat la Comisia de Disciplina a LPF

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, ca l-a reclamat pe presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, la Comisia de Disciplina a LPF, dupa ce acesta afirmase ca echipa sa a fost "masacrata în direct" la meciul cu FC Vaslui.
"Borcea ar trebui sa puna înfrângerea pe seama altora, nu pe seama arbitrilor. Astazi (n.r. - marti) am sesizat Comisia de Disciplina a LPF fata de declaratiile lui Cristi Borcea la adresa arbitrilor", a spus Avram.

Vasile Avram a precizat ca Augustus Constantin va fi retinut de la delegari în urma prestatiei de la meciul Dinamo - FC Vaslui, scor 1-2, contând pentru etapa a noua a Ligii I.

"Dinamo trebuie tratat ca toate cluburile din Liga I. În ultimele etape Dinamo nu are de ce sa se plânga, chiar daca au mai fost greseli, acestea nu au influentat rezultatul final al partidelor. Prestatia lui Augustus a fost sub asteptarile noastre de la un arbitru FIFA. I-a fost frica, a avut o atitudine împaciuitoare. Augustus a avut foarte mult meciuri grele în acest sezon pe care le-a dus bine si foarte bine la sfârsit, dar va avea timp de gândire", a subliniat Avram.

La rândul sau, vicepresedintele CCA, Dan Petrescu, a afirmat ca Augustus Constantin a oficiat sub asteptarile Comisiei.

"Au fost mai multe decizii controversate si de o parte si de cealalta. A facut greseli pentru ca a fost departe de faze, nu a fost plasat unde trebuie si în aceste conditii e greu sa iei deciziile potrivite. La faza penaltiului din prelungiri, portarul avea piciorul stâng pe pamânt, asa ca fiecare e liber sa interpreteze ce vrea. Augustus trebuia sa elimine doi sau trei jucatori la acest meci, Bordeianu pentru un cot aplicat adversarului si alti jucatori de la Vaslui", a completat Petrescu.

Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, duminica, la Sport.ro, ca arbitrul Augustus Constantin nu are ce sa caute un fotbal, apreciind ca el a fost trimis cu "tenta" la meciul dinamovistilor cu FC Vaslui, scor 1-2, unde a facut "masacru în direct".

"A fost masacru în direct, acest Augustus nu are ce sa caute în fotbal. A fost trimis cu tenta, nu se poate sa arbitreze asa ceva. Farkas trebuia eliminat, iar penalti mai clar ca la Marius Niculae nu se poate da. Am cerut un alt arbitru dar mi-au spus ca nu au pe cine sa delege. Sunt mult prea multe în defavoarea lui Dinamo", a declarat Borcea.

Mediafax


Cristian Borcea, reclamat la Comisia de Disciplina a LPF