Dinamo

Dinamo debuteaza cu victorie in Europa League

Dinamo a castigat meritat in deplasare cu Sturm Graz, in primul meci din grupele Ligii Europa, dupa ce a invins cu 1-0 prin reusita lui Gabriel Tamas din minutele de final
Cu doua zile inainte de aniversarea centenarului, Sturm Graz a dat o replica neasteptat de palida in fata lui Dinamo Bucuresti, in meciul de debut in grupele Europa League. Trupa lui Bonetti cu un debutant, Marius Alexe, surprinzator de bun in avanposturi, a preluat fraiele meciului inca din start.

Cu purtatorul banderolei de capitan, Adrian Cristea in banda stanga si cu celalalt Cristea alaturi de Alexe in atac, ocaziile dinamovistilor s-au intensificat la poarta austriecilor, insa majoritatea actiunilor de atac ale cainilor rosii au venit de pe partea dreapta, unde Gabriel Torje a avut o evolutie laudabila.

Tot de la Torje au venit si centrarile din corner care au produs pericol in fata portii lui Gratzei, portar greu incercat la suturile dinamovistilor. Prima jumatate de ora a intalnirii s-a incheiat cu un gol marcat de Andrei Criste, insa reusita atacantului a fost anulata de centralul partidei in urma semnalizarii unei pozitii de offside a asistentului de margine.

Meciul dintre Sturm Graz si Dinamo a fost unul dintre primele din faza grupelor Ligii Europa cand au fost folositi patru arbitri asistenti, pe langa cei doi obisnuiti de margine, fiind prezenti alti doi in spatele celor doua porti. O prima interventie a unui asemenea arbitru asistent a avut loc in prima repriza, cand oficialul a semnalizat un fault al lui Tamas in preajma propriului careu, neregularitate neobservata de arbitrul central.

Minutul 37 a reprezentat iesirea la rampa a lui N'Doye, care l-a intins la maximum pe Gratzei cu o torpila trasa cu stangul de la peste 35 de metri. Dupa doar un minut a venit randul altor doua ocazii imense ale elevilor lui Bonetti. Prima data Adrian Cristea a sutat slab din centrarea din corner a lui Torje, Gratzei a respins slab la N'Doye al carui sut a fost scos salvator de un fundas austriac din fata portii goale.

Daca prima repriza a apartinut aproape in totalitate echipei romanilor, austriecii incercandu-l pe Dolha doar o data prin Jantscher, partea secunda a fost mai echilibrata, austriecii iesind mai determinati de la vestiare.

La 15 minute de la reluare, Dinamo a mai reusit sa inscrie inca o data in poarta lui Gratzei prin Marius Alexe, insa si de aceasta data golul nu a fost valabil, varful dinamovist fiind surprins in pozitie afara din joc de pasa decisiva.

Cu un sfert de ora inainte de final, Sturm Graz a terorizat careul cainilor cu o serie fantastica de cinci suturi venite din toate partile careului, dintre care trei au fost respinse la sacrificiu de pe linia portii de dinamovisti.

Cainii au dat imediat replica prin Alexe, care a profitat de o eroare imensa a unui fundas advers, a ramas singur cu Gratzei, portarul a respins gresit direct in atacantul dinamovist, din care mingea a sarit, insa, pe langa poarta.

Dupa o ocazie a lui Andrei Cristea, in minutul 80, blocat in ultima secunda in momentul sutului, deschiderea de scor a venit din partea lui Tamas in acelasi minut. O centrare din coltul dreapta al terenului a fost respinsa slab de gazde pena la Tamas care a prins un sut magnific din afara careului, marcand un gol care l-a lasat fara replica pe portarul austriecilor.

Finalul a fost de foc. Sturm Graz a urcat in careul lui Dolha cu toti jucatorii, in timp ce Dinamo si-a retras toate efectivele in aparare. Austriecii puteau egala in ultimul minut, cand o centrare de pe dreapta a trecut prin fata portii la cativa milimetri de doi jucatori ai gazdelor, pentru ca un al treilea sa suteze in plasa laterala.

Comentariul LIVE al meciului

Sturm Graz: 1. Gratzei - 4. Sonnleitner, 5. Feldhofer (9. Bukva '83), 23. Schildenfeld, 18. Kandelaki - 13. Jantscher, 7. Hlinka, 6. Weber (12. Hassler '84), 8. Holzl - 28. Beichler (30. Lavrici '72), 10. Muratovici. Antrenor: Franco Foda.

Dinamo: 12. Dolha - 25. Scarlatache, 18. L. Goian, 30. Tamas, 2. Diabate - 22. Torje (27. Ze Kalanga '80), 5. D. Kone (8. Bostina '90+2), 29. N'Doye, 20. Ad. Cristea (99. Cl. Niculescu '76) - 17. A. Cristea, 31. Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonase galbene: Beichler '71 / N'Doye '71, L. Goian '83.

Arbitri: Tony Asumaa (central) - Jukka-Pekka Koskela, Matti Heininen (asistenti) - Mattias Gestranius, Jouni Hyytia (asistenti suplimentari)

Onlinesport: Irina Maxim


Dinamo debuteaza cu victorie in Europa League