Dinamo

Cornel Dinu viseaza la Razboaie Mondiale

Administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu, a comparat, vineri, intalnirea cu echipa olandeza NEC Nijmegen, din primul tur al Cupei UEFA, cu un episod din al doilea razboi mondial, ce a fost evocat in cartea "Un pod prea indepartat" scrisa de Cornelius Ryan.
"Deocamdata, adversarul lui Dinamo este doar un simbol istoric. Probabil ca ati vazut filmul, nu stiu daca ati citit si cartea lui Cornelius Ryan, «Un pod prea indepartat». Este momentul in care trupele Coalitiei au incercat in '44 sa grabeasca razboiul, au debarcat si la Nijmegen parasutistii, dar trupele de blindate n-au mai ajuns si Reich-ul a castigat batalia si a amanat razboiul un an de zile. Cam aceeasi este si situatia noastra cu Nijmegen", a explicat Dinu.

Cornel Dinu a declarat ca NEC Nijmegen este o formatie puternica si de traditie a Olandei, insa jucatorii lui Mircea Rednic trebuie sa se califice in grupele competitiei

"Este o echipa din Olanda, puternica, de traditie, avem doar datele initiale. Ceea ce ma surprinde pe undeva, am vazut in comentariile de pana acum, suntem in continuare tributari unei mentalitati nefaste in sensul ca la acest nivel, in acest an, asa cum se joaca fotbalul, mai cautam adversari asa zisi «mai slabi, accesibili». Ei bine, nu exista adversari la nivelul acesta accesibili. Sunt adversari puternici in fata carora trebuie sa ai mentalitatea sa castigi ca sa ne reparam nesincronizarile de inceput, in asa fel incat sa mergem mai departe in Cupa UEFA", a spus Cornel Dinu.

El crede ca nu mai exista echipe slabe in primul tur al Cupei UEFA. "Este o mentalitate nefasta care continua, ca cei slabi au numai sperante sa gaseasca mai prosti decat ei si din pacate nu au decat speranta si nicio scapare. La nivelul acesta, toate echipele sunt puternice si singura solutie e sa ai aceasta pregatire, aceasta tarie, continuare de traditie, in care sa treci indiferent de adversar, indiferent de palmaresul lui si indiferent de faptul ca adversari mai slabi nu exista la ora actuala in acest nivel al competitiei", a mai spus Dinu.

Oficialul dinamovist a mai precizat ca antrenorul secund al echipei, Ion Vladoiu, si tehnicianul Ion Moldovan vor urmari echipa olandeza chiar de sambata. "La acest nivel exista doar dorinta de a merge mai departe, in fata unei formatii care incepe campionatul maine, daca nu ma insel, cu De Graafschap, a jucat 12 partide pana acum de pregatire, va mai avea inca o partida pana la jocul cu noi din 18 septembrie, in deplasare, la Twente. Bineinteles ca ii vor observa scouterii nostri, maine vor pleca Ion Moldovan impreuna cu antrenorul secund Jean Vladoiu. Oricum, fotbalul olandez este un fotbal puternic la nivelul cluburilor si sansele, acum si chiar si dupa primul meci, nu pot fi decat egale in continuare pana la ultimul fluier, cel de la Bucuresti. Speram sa jucam prima partida in deplasare, care este singurul avantaj la ora actuala si a doua partida acasa", a precizat Dinu.

Fostul international este incantat ca Romania va avea sapte echipe in cupele europene in sezonul 2008/2009. "Este mult mai mult decat visam si este un rezultat care explica pe undeva eforturile mai inspirat sau mai putin inspirat manageriale care se fac in prima divizie, in sensul ca a crescut dorinta de performanta a echipelor. Am ajuns cu sapte echipe, bineinteles ca va trebui sa ramanem la acest nivel, dar este destul de greu pentru ca si adversarii celorlalte echipe din Cupa UEFA, ca si grupele din Liga Campionilor sunt grele si trebuie sa acumulam puncte. Ar fi o reusita si o confirmare daca am reusi sa ajungem, acumuland puncte pana la sfarsitul sezonului din decembrie, si bineinteles ramanand cu doua echipe in primavara europeana care ne-ar da in continuare speranta sa mentinem un coeficient care sa ne apropie de acelasi numar de echipe in competitiile europene si in anii urmatori", a mentionat Cornel Dinu.

Echipa Dinamo Bucuresti va intalni formatia olandeza NEC Nijmegen in primul tur al Cupei UEFA, s-a stabilit, vineri, in urma tragerii la sorti de la Monte Carlo.

Meciul tur va avea loc la 18 septembrie in Olanda, in timp ce returul se va juca la 2 octombrie, la Bucuresti.

Mediafax


Cornel Dinu viseaza la Razboaie Mondiale