CFR CLuj

CFR a castigat amicalul cu MFK Kosice

CFR Cluj a reusit cel mai bun meci din cantonamentul din Antalya impotriva slovacilor de la MFK Kosice, ardelenii reusind sa invinga cu 3-1 prin golurile marcate de Cadu din penalty, Muresan si Sougou. Slovacii au marcat golul de onoare in ultimul minut.

Dupa ce a invins chinuit la penalty-uri liderul din Slovacia, FK Zilina, CFR Cluj a avut aparent o misiune usoara in fata echipei de pe locul 10 din Slovacia, MFK Kosice. Calculele hartiei nu s-au aplicat si pe terenul din Antalya in prima repriza, iar ploaia care a cazut in permanenta n-a facut decat sa strice si mai mult un joc oricum anost al ardelenilor.

In prima repriza clujenii au avut o semi-ocazie de gol la luftul lui Kapetanos din minutul 25, in timp ce slovacii s-au aflat de doua ori in pozitii periculoase din care puteau deschide scorul. In finalul primei parti si Sougou putea ajunge in pozitie de finalizare, dar a fost blocat in ultima clipa de un adversar dupa ce scapase perpendicular pe poarta.

Ramasa in aceeasi formula si dupa pauza, echipa din Gruia a fortat mai mult in ofensiva. Si dupa o ocazie a lui Rui Pedro in minutul 48, cand sutul acestuia a sters transversala, Cadu a obtinut un penalty doua minute mai tarziu. Tot capitanul ardelenilor a executat lovitura de pedeapsa, reusind sa deschida scorul.

Cu pofta de gol deschisa, ardelenii nu au renuntat la tactica de joc ofensiva si au presat in continuare in preajma careului advers. Iar in minutul 63 Gabi Muresan a dublat avantajul echipei lui Jorge Costa cu o executie de senzatie de la distanta, sutul lui cu dreptul de la 25 de metri lasandu-l fara sanse pe portarul lui Kosice.

Al treilea gol al clujenilor a venit in minutul 83 de la Modou Sougou. Acesta a sarit in prima faza pe sub o centrare din lovitura libera a lui Ioan Hora, insa portarul lui Kosice a scapat mingea in fata la 5 metri de poarta si Sougou n-a ratat a doua sansa oferita.

Scorul final a fost stabilit in ultimul minut regulamentar de joc de Uros Matic, care a redus din diferenta pentru MFK Kosice cu o executie inselatoare din lovitura libera.

Onlinesport: Irina Maxim



CFR a castigat amicalul cu MFK Kosice