CFR CLuj

Sorin Cirtu, prezentat oficial la CFR Cluj

Tehnicianul Sorin Cârtu a fost prezentat oficial, luni, ca noul antrenor al echipei CFR Cluj într-o conferinta de presa. Noul tehnician al gruparii din Gruia a declarat ca este bucuros de sansa care i-a fost oferita si ca va incerca sa readuca CFR-ul in fruntea clasamentului. Presedintele Iuliu Muresan si-a exprimat increderea in noul tehnician, spunand ca acesta va semna un contract valabil pe un an si zece luni. Cirtu l-a înlocuit pe antrenorul italian Andrea Mandorlini la conducerea campioanei României. Sondaj: Este Cirtu alegerea potrivita pentru CFR Cluj?
"Incercam sa acumulam cat mai multe puncte in Liga Campionilor. Este o grupa grea, cu adversari deosebiti. Voi incerca sa aliniem o formatie care sa ne ajute in vederea obtinerii celor mai bune rezultate. Nu vom incepe cu schimbari radicale, pentru ca nu pot fi aduse plusuri in jocul echipei in doar doua zile. Jucatorii sunt profesionisti, sunt platiti de club si trebuie sa se adapteze la orice antrenor angajat de club. Voi impune principiul rotatiei jucatorilor, pentru ca avem multe meciuri si trebuie sa acoperim trei competitii. Vorbesc destul de bine italiana, vorbesc si franceza sau engleza, deci nu sunt probleme de dialog cu jucatorii. Nu vorbesc portugheza si Cadu chiar m-a intrebat, dar i-am spus ca mai bine sa invete el limba romana. Nu ma consider un antrenor dur, ci mai degraba unul exigent, care am anumite principii de organizare a jocului", a declarat Sorin Cirtu.

Noul tehnician al campioanei a explicat cum a ajuns sa antreneze pe CFR Cluj: Am primit telefonul sambata seara si duminia la pranz ne-am intalnit. A fost si o surpriza pentru mine. Eu am mai avut unele discutii si cu domnul Porumboiu, dar lucrurile s-au rezolvat si sunt bucuros pentru aceasta provocare. Sunt constient de situatia echipei, dar cred ca este o situatie pasagera. Pentru mine postura este destul de dificila pentru ca vin dupa un antrenor care a castigat tot ce se poate. Orice alt rezultat din partea noastra poate fi considerat un esec. In fotbal conteaza prezentul si viitorul imediat. Este un moment pe care si-l doreste orice antrenor care pregateste o echipa profesionista. Am mai antrenat echipa nationala de tineret, cand am avut meciuri la fel de importante. Liga Campionilor este crema fotbalului, a jucatorilor si antrenorilor".

La randul sau, Iuliu Muresan a inceput prin a face o scurta introducere a ultimelor evenimente petrecute la CFR, explicand motivele despartirii de antrenorul italian Andrea Mandorlini.

"Asa cum ati anticipat, a trebuit sa facem schimbare de antrenor la echipa. Desi am castigat tot cu Mandorlini, din pacate treaba nu a mai mers si suntem intr-o situatie grea, spre retrogradare. Din pacate se repeta o situatie de acum doi ani, cand am castigat cu Ando tot si dupa acea tot asa n-a mai mers. Mai sunt situatii similare in Europa: Benfica si Schalke sunt cele mai bune exemple. M-am intrebat mereu de ce Jose Mourinho castiga tot la un club, dupa care pleaca. Probabil ca e foarte greu sa te aduni ca jucator sa te aduni pentru un nou sezon dupa ce ai castigat toate trofeele puse in joc. Mandorlini se astepta sa fie schimbat, pentru ca rezultatele nu l-au mai ajutat. Am foarte mare incredere in Sorin si sunt convins ca echipa se va redresa. Vom continua in mod cert pana la vara cel putin",

"Am luat aceasta decizie, sambata, dupa meciul cu Rapid. Nu-mi plac surprizele si caut sa anticipez orice situatie. Astfel, inca de acum doua, trei saptamani m-am gandit ca trebuie sa facem o schimbare de antrenor. Acum am hotarat ca e momentul sa incercam cu un antrenor roman. Il cunosc de multi ani pe Sorin Cirtu. A fost un talent care a confirmat ca jucator. Este un foarte bun antrenor. Face aceasta meserie din 1987. Eu cred si sunt convins ca avem cel mai bun loc din Liga 1 si am dovedit-o in ultimii trei, cu exceptia unui campionat ratat in 2009", a adaugat presedintele CFR-ului.

Iuliu Muresan  continuat printr-o scurta analiza a adversarului intalnit de CFR Cluj in prima etapa a Ligii Campionilor: "Primul examen, care este foarte greu, este meciul cu Basel. Este o echipa foarte buna, cu niste conditii extraordinare. Nu suntem favoriti in meciul cu Basel, dar avem avantajul meciului propriu".

Vineri, dupa esecul cu Rapid (scor 0-2), finantatorul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany, declarase ca nu exclude posibilitatea înlocuirii antrenorului Andrea Mandorlini, ca urmare a rezultatelor din ultimele etape, însa nu pâna la meciul cu FC Basel, din Liga Campionilor, care va avea loc, miercuri, de la ora 21.45, la Cluj-Napoca.

Onlinesport



Sorin Cirtu, prezentat oficial la CFR Cluj