Liga 1

Rapid si-a luat adio de la titlu dupa 2-2 cu Gaz Metan

Giulestenii au condus cu 2-0 pe terenul celor de la Gaz Metan Medias, dar au incheiat meciul in genunchi la propriu dupa ce Nicolae Grigore a trimis cu capul in propria poarta la o faza fixa a gazdelor. In urma rezultatului formatia din Giulesti a pierdut locul trei in fata Stelei si ramane la sapte puncte in spatele liderului CFR Cluj fara nicio sansa la titlu. Meciul de la Medias a fost in direct pe Onlinesport.ro
Meciul de la Medias a debutat cu o mare ocazie a oaspetilor, sutul lui Herea din minutul 4 fiind respins de pe linia portii de Markovic in corner. Mijlocasul rapidist patrunsese in dribling pe stanga, reusind sa-l intoarca in doua randuri pe Muth.

Minutul 14 a adus si faza din care Rapid avea sa deschida scorul, dar nu inainte ca gazdele sa protesteze vehement. Mai intai la hentul lui Frasinescu, sanctionat prompt de centralul Istvan Kovacs, acelasi arbitru care cateva zeci de secunde isi punea un intreg stadion in cap dupa ce a decis repetarea loviturii de la 11 metri aparate de Plesca. Motivul? Nu mai putin de cinci jucatori de la Gaz Metan intrasera in careu inainte de lovitura. Acelasi Herea care ratase intr-o prima faza si-a asumat executia si a transformat nu fara emotii insa.

Singura ocazie a gazdelor in prima repriza s-a consemnat in minutul 38, cand Frasinescu a prins un sut sanatos din afara careului. Coman si-a facut bine datoria si a inchis poarta Rapidului.

Faza care a urmat avea sa aduca golul doi pentru giulesteni. Bozovici a patruns decisiv pe stanga si a intors balonul in centru pentru sutul lui Grigorie. Mingea a fost deviata in drumul spre poarta de Roman si fostul brasovean a primit creditul de marcator.

Rapidistii au facut pasul inapoi inca din debutul reprizei secunde si jocul a curs intr-o singura directie, numai ca atacaurile gazarilor au fost lipsite de consistenta si ocaziile au lipsit de la poarta lui Coman.

Intr-un moment de apatie Bawab a trezit tribunele din amortire cu un sut imparabil din marginea careului si dintr-o data Gaz Metan revenea cu adevarat in meci.

Era minutul 78 si gazdele aveau inca timp sa reuseasca cel putin un punct. Sapte minute mai tarziu Isaa Ba si-a pierdut complet capul si l-a faultat din spate pe Alexa, gestul incontrolabil fiind sanctionat cu rosu direct.

Chiar si un jucator mai putin pe teren jucatorii lui Cristi Pustai nu au renuntat la ofensiva si eforturile lor au dat roade in minutul 90. Gaz Metan a restabilit egalitatea in urma unei faze fixe, cand balonul centrat in careu a fost reluat de Grigore cu capul in propria poarta.

Gaz Metan Medias: Plesca - Frasinescu, Muth, Markovici, Vukadinovici - Todea (Breveeld '34), Issa Ba - Avram (D. Roman '46), Bawab, C. Petre (Gheorghe '74) - Vitinho. Antrenor: Cristian Pustai

Rapid: Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burca, Bozovici - Grigore, Alexa, Grigorie - Roman, Herea (Pancu '72), Surdu (Teixeira '57). Antrenor: Razvan Lucescu

Cartonase galbene: Plesca, '15, Muth '15, Markovici '74, Breeveld '80 / Bozovici '20, Surdu '53, Alexa '63, Grigorie '81, M. Antonio '87, Burca '89

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs.

Onlinesport


Rapid si-a luat adio de la titlu dupa 2-2 cu Gaz Metan