Liga 1

Petrolul obtine toate punctele in derby-ul cu Astra

Lupii galbeni au luat o importanta gura de oxigen in lupta pentru evitarea retrogradarii dupa ce au invins, duminica seara, rivala locala Astra Ploiesti, cu 3-1 (1-1).
Astra a deschis scorul in minutul 25 prin Fatai, care a inscris cu o lovitura de cap din interiorul careului mic.

Gazdele nu au acuzat socul si au continuat sa atace, Oprita si Zerka incercand fara succes poarta aparata de Lung junior.

Egalarea a venit in minutul 39 in urma sutului trimis de Younes Hamza, balonul intalnind si bara inainte de a intra in poarta.

Gigi Multescu a schimbat inspirat in debutul reprizei si noul intrat Boudjema, cel care l-a inlocuit pe Oprita, a creat faza din care acelasi Hamza a ridicat scorul la 2-1.

Boudjema a patruns pe stanga in interiorul careului si a pasat ideal la intalnire pentru Hamza, care a indeplinit astfel o simpla formalitate din sase metri.

Era minutul 59 si Petrolul trecea in avantaj. Gazarii s-au distantat pe tabela in minutul 78 in urma reusitei lui Osiako, acesta marcand cu o spectaculoasa lovitura de cap in urma unui corner obtinut de Negru.

Astra a fortat apropierea de poarta lui Hamutovski, dar petrolistii s-au aparat bine pana la final obtinand o victorie vitala pentru ramanerea in Liga 1.

Petrolul Ploiesti: Hamutovski - Straut, Bikana (Melinte '68), Ben Djemia, Maxim - Mustivar, Osiako - Oprita (Boudjemaa '53), Fl. Dumitru (Negru '75), Hamza - Zerka. Antrenor: Gheorghe Multescu.

Astra Ploiesti: Lung jr. - Barboianu, Gaman, Oprsal, Tiganasu - Seto, B. Patrascu (Bajenaru '63) - Spadacio, Badescu, De Amorim (Laionel '65) - Fatai. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Bikana '67 / Gaman '35, De Amorim '54, Barboianu '64.

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Adrian Ghinguleac, Miklos Nagy (asistenti) - Ovidiu Oprea (rezerva).

Onlinesport


Petrolul obtine toate punctele in derby-ul cu Astra