Liga 1

Dinamo trece prin furcile caudine si este noul lider

Dinamo s-a impus cu ceva probleme si emotii la final in meciul de pe teren propriu cu Ceahlaul, jucat duminica seara in etapa 27 a Ligii 1. Dinamovistii au terminat prima repriza 0-0, insa au inscris de trei ori rapid in partea secunda a jocului. Au crezut ca sunt cu sacii in caruta si au incasat doua goluri in minutele de prelungire, ajungand sa se teama de un egal. Fluierul de final i-a gasit la conducere cu un neverosimil 3-2, desi la 3-0 totul parea facut. Cele trei puncte vitale readuc Dinamo pe locul 1 in clasament, profitand de infrangerea lui CFR Cluj.

Chiar daca eventualitatea unei victorii ar fi asigurat revenirea echipei din Stefan cel Mare pe prima pozitie a clasamentului, Dinamo a dat impresia in prima repriza a meciului cu Ceahlaul ca nu are chef de fotbal. Elevii lui Dario Bonetti au jucat parca avand frana de mana trasa, astfel ca primele 45 de minute au fost aproape fara istoric.

O singura data s-au apropiat mai amenintator dinamovistii de poarta lui Jovic, in primul sfert de ora, cand Danciulescu a trimis pe poarta din marginea careului mic, dar Jovic a fost la post. Avand in vedere ca opt jucatori ai alb-rosilor erau amenintati in cazul primirii unui cartonas galben, poate din cauza unor posibile suspendari, dinamovistii s-au aratat mai retinuti in joc si nu s-au avantat deloc in jumatatea adversa.

Lucrurile s-au schimbat insa dupa pauza, Dinamo iesind cu alta atitudine de la vestiare. Dupa o prima repriza in care s-au odihnit, dinamovistii au tras tare inca din startul partii secunde, iar in minutul 50 Marius Alexe a continuat evolutia buna din ultima vreme si a deschis scorul cu o lovitura de cap din careul mic dupa ce a fost servit din lateral de Curtean.

Tot Alexe a marcat si patru minute mai tarziu, al patrulea sau gol din ultimele doua meciuri. De aceasta data golul a venit in urma unui sut violent pe jos din afara careului. In minutul 62 s-a facut 3-0 pe tabela pentru Dinamo. De aceasta data Danciulescu s-a aflat la capatul centrarii perfecte de pe stanga a lui Marius Niculae, experimentatul atacant dinamovist marcand cu capul din alergare de la marginea careului mic.

Chiar daca meciul nu cerea deloc un joc dur sau intrari decise la minge, Cosmin Moti a dat dovada de exces de zel si si-a facut rost de doua cartonase galbene in decurs de o jumatate de ora, avertismente care l-au trimis mai devreme la cabine, inca din minutul 79. Mai repede au iesit de pe teren, dar fortati de accidentari si Dragos Grigore sau Alex Curtean, in timp ce galbenul primit de Marius Niculae il face si pe el indisponibil pentru etapa viitoare.

Golurile oaspetilor au fost inscrise in prelungiri, dupa o faza in care mai intai Stratila a incercat fara succes sa scoata un penalty. Ultimele doua minute au fost de foc la poarta lui Balgradean, portarul dinamovist incasand doua goluri de la Badescu si Golubovic, insa trupa lui Bonetti a avut noroc ca Alexandru Tudor a fluierat finalul meciului.

Dinamo Bucuresti: Balgradean - Luchin, D. Grigore (Stratila '70), Moti, Scarlatache - L. Rus, D. Kone - Curtean (Platini '76), Danciulescu (Tames '65), Alexe - M. Niculae. Antrenor: Dario Bonetti.

Ceahlaul Piatra Neamt: Jovici - Dumitras, Ichim (Onciu '81), Cazan, Tepes - Achim, Monroy - Muscalu, Golubovici, Stana (Badescu '57) - Constantinescu (M. Popa '90+2). Antrenor: Constantin Enache.

Cartonase galbene: Luchin '3, Moti '48, '79, M. Niculae '57 / Muscalu '42, Cazan '53.

Cartonas rosu: Moti '79.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Aurel Onita, Florin Paunescu (asistenti) - Cristina Dorcioman (rezerva).

Observatori: Alexandru Popescu, Dan Lazarescu.

La partida din Soseaua Stefan cel Mare au asistat aproximativ 4.000 de spectatori, dintre care 100 de fani ai Ceahlaului.

La începutul meciului s-a tinut un moment de reculegere în memoria fostului atacant dinamovist Florea Dumitrache, decedat în urma cu cinci ani. În pauza meciului, imagini cu Dumitrache au rulat pe tabela de marcaj.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo trece prin furcile caudine si este noul lider