Liga 1

Steaua bate Sportul si face un pas pe podium

Steaua s-a impus fara probleme cu 4-1 in meciul de pe teren propriu cu Sportul Studentesc. Stelistii au condus cu 3-0 la pauza prin golurile marcate de Balan, Rusescu si Tanase, Sportul a redus din diferenta dupa pauza prin Stelian Stancu, iar Chipciu a stabilit scorul final.

De doar 6 minute a avut nevoie Steaua pentru a deschide scorul in Ghencea, in fata Sportului, Tibi Balan marcand primul gol al ros-albatrilor din pasa lui Tatu. Doar doua minute au trecut si Rusescu si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, golul de 2-0 venind dupa o faza in care Tibi Balan a fost responsabil cu pasa decisiva. Rusescu a primit in careu si a reluat spectaculos din semi-foarfeca, Cezar Lungu fiind pacalit si de devierea unui fundas al Sportului.

Replica studentilor a venit abia dupa prima jumatate de ora de joc. In minutul 34 o centrare inselatoare de pe stanga trimisa de Farmache l-a pus in mare incurcatura pe Razvan Stanca, mingea lovind transversala. Un minut mai tarziu insa Steaua s-a distantat pe tabela, Cristi Tanase marcand pentru 3-0. Decarul Stelei a primit de la Tatu, a sutat din pozitie centrala cu stangul in bara din dreapta, de unde mingea a intrat apoi in plasa.

Leandro Tatu si-a facut si el aparitia la finalizare in ultimul minut al primei reprize, cand a fost servit excelent de pe dreapta de Chipciu, insa a reluat din doar trei metri pe langa poarta.

Prima mare ocazie a reprizei secunde a apartinut oaspetilor din Regie. La doar un minut de la reluarea jocului Daniel Lung putea reduce din diferenta cu o lovitura puternica de cap din interiorul careului, insa Stanca a scos senzational. Mingea atinsa de portar a sters bara din dreapta.

Bicfalvi, Chipciu si Tatu si-au creat in minutele urmatoare ocazii, insa cei care au jucat mai ofensiv si mai periculos au fost studentii. Jocul in crestere al elevilor lui Isaila s-a vazut si pe tabela, Sportul reusind sa reduca din diferenta in minutul 66. Stelian Stancu, intrat in teren cu doar doua minute mai devreme, a profitat de o iesire aiurita a lui Razvan Stanca si a inscris in poarta goala.

Golul studentilor i-a trezit pe stelisti si cu un sfert de ora inainte de final Chipciu a refacut avantajul de trei goluri al ros-albastrilor. Tatu a reusit a treia pasa decisiva din acest meci, centrand excelent de pe dreapta la intalnire. Chipciu a venit lansat din spate la pasa in diagonala si a trimis simplu la paianjen.

Onlinesport: Irina Maxim



Steaua bate Sportul si face un pas pe podium