Liga 1

Decizii Comitetul Executiv: Prima victorie a suporterilor, arbitrii straini respinsi. Iata cand va incepe noul sezon

Intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Onlinesport.ro, Mircea Sandu a prezentat deciziile luate in Comitetul Executiv de astazi. Nasu' a dezvaluit ca suporterii au obtinut prima victorie, arbitrii straini au fost refuzati, in timp ce noul sezon al Ligii 1 va incepe la 21 iulie.
Nasu' a inceput conferinta de presa prin a anunta ca suporterii au reusit sa readuca bannerele pe stadioane. Totusi, acestea vor fi permise doar in anumite portiuni ale arenelor.

"Am avut o discutie cu reprezentantii suporterilor de la mai multe echipe din Liga 1. In Comitetul Executiv am fost de acord ca prezenta bannerelor pe stadioane este admisa. Pot fi expuse bannere fara continut rasist, xenofob si injurios. Observatorul va stabili locurile unde pot fi expuse. Steagurile vor putea fi fluturate in zona galeriilor", a spus Mircea Sandu.

De asemenea, Sandu a precizat ca se va purta o discutie si cu Jandarmeria.

"O sa avem o discutie cu Jandarmeria privind unele excese care s-au intamplat", a explicat el.

Arbitrii straini, respinsi

In conferinta de presa, Sandu a anuntat ca dorinta cluburilor bucurestene de a aduce arbitri straini a fost respinsa.

"Dinamo, Steaua si Rapid au propus delegarea arbitrilor straini. Comitetul Executiv a supus la vot, 5 au fost pentru, 5 impotriva si 3 abtineri, deci n-au intrunit conditiile. Nici un club n-a adus argumente. Daca se va solicita un singur meci, vom face o analiza in Comitetul Executiv", a mentionat el.

Lui Ion Craciunescu i s-a transmis sa nu mai apara la televiziune in emisiuni pentru a comenta arbitrajul.

Noul sezon incepe la 21 iulie

Comitetul Executiv a stabilit si programul noului sezon al Ligii 1. Campionatul va incepe la 21 iulie, iar pana la Craciun se vor disputa 20 de etape. Campionatul se va relua pe 2 martie si se va incheia pe 29 mai, avand o singura etapa intermediara, pe 8 mai. Finala Cupei Romaniei se va disputa pe 1 iunie.

Alte decizii:


Timisoara a primit oficial numele, palmaresul si istoria, decizia TAS fiind validata.

FRF a adus fonduri de 3 milioane de euro pentru terenurile echipelor de Liga 2.

Decizia privind obligativitatea ca echipele din Liga 1 sa aiba terenul incalzit din sezonul urmator a fost mentinuta. In schimb, cea privind acoperirea tribunelor a fost amanata cu un an.

13:44 - Se incheie conferinta de presa

13:40 - "Exista posibilitatea sa dam in judecata DNA pentru ca ni se obstructioneaza activitatea"

13:38 - "Sunt invitat astazi la DNA pentru lamuriri"

13:37 - "La Federatie nu se poate pune sechestru. Au fost aia opt achitati si vor sa faca si ei ceva..."

13:35 - "Mititelu cere 50 de milioane daune. Nici un jucator n-are salariu mai mare de 100-120 de mii de euro. Nu inteleg cum DNA-ul poate accepta asa ceva!"

13:34 - "Ma deranjeaza ca Universitatea Craiova n-are echipa. Ma deranjeaza daca Timisoara n-o sa ia licenta. Dar nu e vina mea pentru ce au facut presedintii"

13:32 - "I s-a recomandat lui Craciunescu sa-si mareasca salariul si sa nu se mai duca la televiziune. Nu va mai avea voie la televiziune!"

13:30 - "Daca va intereseaza fotbalul, nu e corect sa va raspund despre sechestru. N-am de ce sa va raspund. Fotbalul e important, nu meciul cu DNA. Care sechestru? Informati-va! Nu e nici un sechestru! Haideti sa vorbim despre fotbal!"

13:30 - "Noul sezon al Ligii 1 se va disputa pe 21 iulie, iar solicitarea Ligii a fost sa se dispute in jur de 20 de meciuri pana la Craciun. Returul se va relua pe 2 martie, iar sezonul se va incheia la 29 mai. In retur va fi o singura intermediara, pe 8 mai, iar finala Cupei Romaniei se va disputa pe 1 iunie."

13:25 - "Dinamo, Steaua si Rapid au propus delegarea arbitrilor straini. Comitetul Executiv a supus la vot, 5 au fost pentru, 5 impotriva si 3 abtineri, deci n-au intrunit conditiile. Nici un club n-a adus argumente. Daca se va solicita un singur meci, vom face o analiza in Comitetul Executiv"

13:23 - "Am validat decizia TAS privind palmaresul, numelui si istoriei Politehnicii Timisoara"

13:22 - "Comitetul Executiv a convocat Adunarea Generala 2012 pentru data de 14 mai, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului"

13:20 - "Am reusit sa readucem in tara 3 milioane de euro si 500 de mii de dolari. Cele 3 milioane sunt destinate pentru terenurile de la Liga 2, mai putin pentru echipele care retrogradeaza si care promoveaza."

13:19 - "O sa avem o discutie cu Jandarmeria privind unele excese care s-au intamplat"

13:17 - "Am avut o discutie cu reprezentantii suporterilor de la mai multe echipe din Liga 1. In Comitetul Executiv am fost de acord ca prezenta bannerelor pe stadioane este admisa. Pot fi expuse bannere fara continut rasist, xenofob si injurios. Observatorul va stabili locurile unde pot fi expuse. Steagurile vor putea fi fluturate in zona galeriilor."

13:15 - Incepe conferinta de presa


Decizii Comitetul Executiv: Prima victorie a suporterilor, arbitrii straini respinsi. Iata cand va incepe noul sezon