Liga 1

Un Dinamo in 10 nu s-a lasat rapus de Otelul

Otelul Galati a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu Dinamo, desi a jucat mai bine de o repriza in superioritate numerica. Laurentiu Iorga a deschis scorul pentru galateni, dar Marius Niculae a egalat imediat din penalty, pentru ca apoi sa fie eliminat destul de usor inainte de pauza. La fel de usor a primit Dinamo penalty in repriza secunda, insa Catalin Munteanu a ratat incredibil de la punctul cu var.

In fata unui stadion aproape plin, Dinamo a avut dificila misiune de a cauta victoria care s-o readuca pe primul loc, insa adversarul nu era unul care sa permita acest lucru. Dupa 10 minute de joc fara riscuri si fara evenimente, Dinamo a produs prima ocazie uriasa de gol. Marius Niculae a primit in careu de la Danciulescu si a reluat in forta din unghi, insa mingea a lovit bara din stanga lui Branet.

Replica galatenilor a venit trei minute mai tarziu, la o lovitura libera executata de Salageanu. Mingea a fost deviata periculos in careu de un dinamovist si a trecut  foarte aproape de poarta lui Balgradean. Dupa o alta ocazie a lui Giurgiu, Otelul a deschis scorul in minutul 24, cand apararea dinamovista a fost prinsa total nepregatita.

Laurentiu Iorga a urcat fara marcaj in careul advers, a primit complet singur o pasa de la Pena si a sutat sec cu latul pe jos pentru 1-0. Doar doua minute au trecut si Dinamo restabilea egalitatea din penalty. Filip a comis un hent in careu si a fost vazut de arbitrul asistent, iar Istvan Kovacs a acordat penalty. Marius Niculae a sutat puternic in dreapta pe jos de la punctul cu var si a readus Dinamo in meci.

Marius Niculae a mai fost apoi de doua ori in situatie clara de gol, insa prima data a trimis pe langa poarta si apoi peste transversala, pentru ca in minutul 42 sa fie eliminat in urma unui duel cu Sarghi in jumatatea de teren a Otelului. Istvan Kovacs a vazut o lovitura cu cotul in figura a dinamovistului si i-a aratat direct cartonasul rosu, decizie care a parut totusi prea drastica.

Cu un jucator in minus pentru mai bine de o repriza, trupa lui Ciobotariu s-a vazut nevoita sa accepte neputincioasa presiunea otelarilor in repriza secunda. In acelasi timp, insa, dinamovistii s-au aglomerat excelent in aparare si nu a lasat deloc culoare de patrundere pentru galateni. Otelul a cautat indelung spatii prin care sa surprinda in ofensiva, mingea a circulat minute lungi si plictisitoare dintr-o extrema in alta, insa zidul apararii alb-rosie a fost imposibil de depasit.

Abia in ultimul sfert de ora au iesit si dinamovistii la joc, incercand sa surprinda pe final. Au fost aproape s-o faca in minutul 80, cand Danciulescu a obtinut foarte usor un penalty dupa un duel cu Sergiu Costin. Catalin Munteanu si-a batut insa joc de uriasul cadou primit si a executat mult in stanga de la 11 metri, trimitand mingea pe langa poarta.

Vazand ce pericol o pastea, echipa lui Dorinel Munteanu a crescut si mai mult presiunea la poarta lui Balgradean, portarul dinamovist fiind intrebuintat serios la suturile lui Stromajer, Punosevac sau Antal. Insa cea mai mare ocazie i-a apartinut lui Gabi Paraschiv in primul minut de prelungiri, acesta reluand inexplicabil din doar doi metri pe langa poarta.

Dinamo: Balgradean - Scarlatache, Luchin, Grigore, Pulhac - Rus (Curtean '66), Kone, C. Munteanu (Bucsa '90), Alexe - Niculae, Danciulescu (Platini '90+2). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Cartonase galbene: Pena '17, Sîrghi '69, Paraschiv '79, Râpa '81, Salageanu '81 / D. Grigore '11, Pulhac '14, Luchin '32, Curtean '89, Balgradean '90+4

Cartonas rosu: Niculae '41

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Cristian Nica, Octavian Sovre (asistenti) - Ionut Iugulescu (rezerva)

Onlinesport: Irina Maxim



Un Dinamo in 10 nu s-a lasat rapus de Otelul