Liga 1

CFR Cluj s-a impiedicat in Regie

Sportul Studentesc a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu CFR Cluj. Liderul clasamentului s-a chinuit in Regie chiar si in superioritate numerica si a inscris doar in minutul 78 prin Kapetanos. Sportul nu a renuntat la lupta, desi juca cu un om in minus inca de la inceputul reprizei a doua, si a inscris golul egalizator in minutul 91, prin Daniel Lungu.

Meciul nu a oferit foarte multe faze de poarta in prima repriza, jocul prestat de ambele echipe fiind sarac in realizari. Clujenii au atacat mai mult, au construit indelung in jumatatea adversa, dar de putine ori au reusit sa sparga zidul defensiv al studentilor. De cealalta parte, echipa gazda nu a refuzat jocul ofensiv, dar a fost mai mult concentrata sa conserve rezultatul si sa-si impiedice adversara sa se apropie prea amenintator de poarta lui Cezar Lungu.

Prima faza de poarta a apartinut clujenilor, la sutul lui Sougou din minutul 10, mingea fiind retinuta apoi cu destule emotii de portarul Sportului de la picioarele lui Kapetanos. Grecul a fost si el destul de activ in ofensiva, insa de cele mai multe ori actiunile care l-au avut in prim plan au fost curmate de semnalizarile de la margine ale pozitiilor de offside.

Prima mare ocazie a Sportului a venit in minutul 17, la o faza in care Ferfelea a centrat la bara a doua, Andrei Lungu a recentrat pentru lovitura de cap a lui Ghinga, insa acesta a trimis mingea la o palma de bara din dreapta.

Ambele echipe au avut perioade prelungite de posesie si minute prelungite de dominare sterila, insa realizarile au fost putine si ocaziile de gol si mai rare.

Lucrurile s-au schimbat putin dupa pauza, in urma unei intrari cu talpa a lui Daniel Lung asupra lui Kapetanos, Grecul a fost lovit in zona abdominala si Lung a primit cartonasul galben, insa era al doilea avertisment al elevului lui Isaila, ceea ce a facut ca Sportul sa joace in inferioritate numerica restul partidei.

Ardelenii au profitat din plin de omul in plus si au luat cu asalt careul advers. Dupa numeroase tentative esuate de a creste gradul de pericol la poarta adversa, defensiva studentilor a cedat in minutul 78. Doi jucatori intrati dupa pauza la CFR au creat faza golului, Ioan hora centrand de pe dreapta iar Bastos prelungind in fata portii la Kapetanos. Grecul a indeplinit o simpla formalitate, mingea lovindu-se mai mult de el inainte de a intra in plasa.

Ocaziile s-au inmultit la poarta lui Cezar Lungu, cea mai mare apartinndu-i lui Rafael Bastos in minutul 86, executia acestuia din corner de pe stanga lovind transversala dupa ce l-a depasit in zbor pe portarul gazdelor.

Multumiti cu o victorie la limita, clujenii au lasat-o mai moale in ultimele minute si au fost taxati. Andrei Lungu a marcat golul egalizator in primul minut de prelungiri, cu un sut pe jos din afara careului si a produs surpriza in Regie, animand si mai mult lupta stransa din varful clasamentului.

Sportul Studentesc: Lungu - Farmache, Cioranu, D. Lung, Ghinga - Lazar, Novac, A. Lungu, Ferfelea - Nistor (Serban '58), Dobre (Curelea '74). Antrenor: Daniel Isaila.

CFR Cluj: Beto - Panin, Nuno Diogo, Piccolo, Camora - Celestino (Ganea '59), Muresan - Sougou, Rui Pedro (Hora '77), Ronny (Bastos '67) - Kapetanos. Antrenor: Jorge Costa.

Cartonase galbene: D. Lung '43, 54, Farmache '27, A. Lungu '57, Novac '90+3 / Camora '16, Ronny '27, Ganea '67

Cartonas rosu: D. Lung '54

Arbitri: Sebastian Coltescu (central) - Aurel Onita, Sebastian Stoianof (asistenti) - Marian Pana (rezerva)

Observatori: Stan Lazarescu, Calin Mircea.

La meci au asistat aproximativ 2.000 de spectatori, între care si tehnicienii Victor Piturca si Ioan Andone, precum si impresarul Victor Becali.

Onlinesport: Irina Maxim



CFR Cluj s-a impiedicat in Regie