Liga 1

Dinamo a suferit la Targu Jiu cu un om in plus. Trei faze discutabile

Pandurii a fost aproape sa detroneze liderul clasamentului din Liga 1, insa a terminat la egalitate cu Dinamo partida de la Targu Jiu. Dinamo a reusit sa revina de la 1-0 dupa golul lui Viera si a intrat in avantaj la vestiare, scor 1-2, prin golurile marcate de Danciulescu si Niculae. Pandurii a ramas in inferioritate numerica in repriza secunda, Voiculet fiind eliminat aiurea de Ovidiu Hategan, insa a reusit cu un om in minus sa egaleze prin Pintilii in urma unui penalty discutabil.

Au fost trei faze importante pe care arbitrul Hategan nu le-a gestionat cum trebuie:

- eliminarea lui Voiculet din minutul 67, o faza la care jucatorul de la Pandurii merita doar galben.

- penalty-ul acordat echipei Pandurii in minutul 81.

- neeliminarea dinamovistul Kone pentru al doilea cartonas galben, tot in minutul 81.

Dupa meciul pierdut in prima etapa din acest an in deplasare la Brasov, Pandurii a vrut sa le ofere un meci mai bun propriilor suporteri la Targu Jiu, chiar daca adversarul era unul foarte dificil. Pe terenul gorjenilor s-a deplasat chiar liderul clasamentului, Dinamo, echipa care a castigat cu 2-0 meciul din etapa anterioara si avea un moral excelent.

Meciul a fost unul extrem de disputat, cu multe faze ofensive desfasurate pe tot terenul de cele doua formatii. Gorjenii au inceput cu pedala de acceleratie apasata la podea si Balgradean a scapat in doua randuri la marile ocazii irosite de John Ibeh si Ousamnne Viera in primele 5 minute ale intalnirii.

Pana la urma, Pandurii a modificat tabela in minutul 6, Viera reusind sa-l invinga pe Balgradean cu o lovitura de cap din centrul careului. Portarul dinamovist a reusit sa retina mingea, dar doar dupa ce a trecut cu ea in brate de linia portii, lucru observat excelent de asistentul de pe acea parte.

Dinamovistii s-au remontat insa imediat, au declansat asediul la poarta lui Mingote si 10 minute mai tarziu Danciulescu a restabilit egalitatea pe tabela. Experimentatul atacant dinamovist a venit lansat din spate la o minge respinsa slab de Cardoso din fata propriei porti si Mingote n-a mai avut sanse sa intervina.

Nici un sfert de ora mai tarziu Dinamo a trecut la conducere. Danciulescu a initiat un contraatac ucigator dupa ce a recuperat mingea la mijlocul terenului si a pasat la Catalin Munteanu, de la acesta mingea a ajuns la Marius Niculae, care a ramas singur cu Mingote si a inscris dupa ce a patruns in suprafata de pedeapsa.

Trupa lui Grigoras a avut ocazia de doua ori pana la pauza sa revina pe tabela. Dar Batin a ratat incredibil in minutul 37, cand singur cu Balgradean a dat cu stangu-n dreptul, pentru ca  intr-o faza ulterioara sa trimita slab cu capul direct in bratele portarului dinamovist.

Gorjenii s-au pastrat la fel de activi in ofensiva si in startul reprizei secunde, iar in minutul 49 Pintilii a fost la cativa centimetri distanta de eglare, dupa ce sutul lui in diagonala a trecut la o plama de bara din stanga.

Echilibrul numeric al meciului a fost rupt incorect in minutul 67, dupa ce Ovidiu Hategan a luat o decizie mult prea drastica la o faza de la centrul terenului. Voiculet a vazut direct cartonasul rosu in urma unei intrari prin alunecare la minge, dupa care l-a atins usor si pe Moti.

Chiar daca a ramas cu un om in minus, Pandurii a continuat sa fie la carma partidei, impingand tot mai mult jocul spre poarta dinamovista. Paul Batin si Nistor, cateva minute mai tarziu, l-au pus la grea incercare pe Balgradean in doua faze clare de gol, pentru ca in minutul 81 Lemnaru sa fie faultat subtil de Kone in careul alb-rosilor. Arbitrul a acordat usor penalty pentru Pandurii, iar Pintilii a transformat cu siguranta cu un sut pe jos la coltul din stanga, restabilind egalitatea pe tabela.

Echilibrul numeric a fost restabilit abia in minutele de prelungiri, cand Cosmin Matei a vazut al doilea cartonas galben si a fost eliminat. Pandurii putea chiar obtine victoria in acest meci daca la ultima faza de atac Alexandru Vlad n-ar fi sutat peste poarta din pozitie excelenta, dupa o superba actiune personala.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo a suferit la Targu Jiu cu un om in plus. Trei faze discutabile