Liga 1

Echilibru total intre Gaz Metan si CFR Cluj

Gaz Metan Medias a termint la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu cu CFR Cluj, un meci extrem de disputat si de echilibrat. Ambele goluri au fost marcate in prima repriza, primul de Ciprian Petre ('3) si al doilea de Pantelis Kapetanos (13'), cel care a ratat golul victoriei clujene la ultima faza a meciului. In urma acestei remize, CFR Cluj urca pe prima pozitie a clasamentului, la egalitate de puncte cu Dinamo.

Pantelis Kapetanos putea deschide scorul la doar 30 de secunde de la fluierul de start, cu o superba executie din apropiere. Foarfeca pe spate a grecului din marginea careului mic s-a dus insa peste poarta lui Plesca si mediesenii au respirat usurati. Golul a venit pana la urma tot repede, in minutul 3 de la Ciprian Petre. Mijlocasul Gazului a luat o faza pe cont propriu de pe dreapta, a patruns spre centru si a sutat din alergare peste Stancioiu, care a privit ca un simplu spectator cum zboara mingea in poarta.

Celestino si Sougou au semnat doua ocazii pentru CFR in minutele urmatoare, unele dominate de echipa din Gruia aflata in cautarea egalarii, pentru ca apoi Kapetanos sa-si repare greseala din primul minut. Aflat in mare forma de joc, atacantul grec a demonstrat ca minutul 13 nu este neaparat unul cu ghinion si a restabilit egalitatea la capatul unei patrunderi solitare finalizata cu sut la coltul scurt printre picioarele lui Plesca.

A urmat un joc pe contre cu perioade bune de dominare ale ambelor echipe. Mai intai clujenii s-au instalat in preajma careului advers, reusind in cateva faze sa creasca gradul de pericol la poarta gazdelor, pentru ca apoi mediesenii sa creeze emotii mari la poarta lui Stancioiu. Prima repriza, una extrem de disputata si echilibrata s-a incheiat insa fara ca cele doua echipe sa mai inscrie, cu un echilibru perfect pe tabela, scor 1-1.

La fel de intens s-a jucat si in repriza a doua, cele doua echipe impartindu-si in mod egal perioadele de dominare. Prima mare ocazie a partii secunde a venit in minutul 63, cand Vranjes a sutat milimetric pe langa poarta la doar cateva secunde dupa ce a intrat in teren. Tot clujenii au ramas mai periculosi, dupa doar doua minute Sougou ratand incredibil din 8 metri singur cu Plesca.

Replica gazarilor nu a intarziat sa apara, in minutul  68 Vitinho fiind in fata golului pentru Medias. Dar dupa un schimb superb de pase cu Todea, Vitinho a sutat prea slab si fara efect din pozitie ideala si i-a dat ocazia lui Stancioiu sa retina pe linia portii. Dan Roman si apoi Ciprian Petre au completat apoi seria de ocazii ale gazdelor, pentru ca pentru CFR Cluj Celestino sa mai bifeze o ratare in minutele ce au urmat.La ultima faza de joc Kapetanos a ratat golul victoriei pentru CFR, sutand pe langa tinta din doar 6 metri, cu toata poarta in fata.

Gaz Metan Medias: Plesca - Buzean, Markovic, Ciuca, Frasinescu - Issa Ba (Breeveld '71), Todea - Petre, Vitinho, Tahar (Muntean '46) - Bratu (Dan Roman '54). Antrenor: Cristian Pustai

CFR Cluj: Stancioiu - Maftei, Cadu, Piccolo, Camora - Celestino, Peralta (Hora '80) - Sougou, Rui Pedro (Ronny '70), Bastos (Vranjes '60) - Kapetanos. Antrenor: Jorge Costa

Cartonase galbene: Bratu '51, Todea '61, Roman '82 / Maftei '13, Piccolo '50, Camora '70

Meciul a fost arbitrat de Adrian Cojocaru, ajutat de asistentii Cristian Nica si Adrian Vidan.

Onlinesport: Irina Maxim



Echilibru total intre Gaz Metan si CFR Cluj