Liga 1

Concordia Chiajna a produs surpriza etapei in fata Otelului

Concordia Chiajna a jucat excelent in fata campioanei en-titre si a invins pe teren propriu pe Otelul Galati cu 1-0, un meci dominat total de gazde. Otelul n-a aratat nimic in aceasta partida si a fost taxata, ramanand si in inferioritate numerica pe final, cand Silviu Ilie a fost eliminat. Singurul gol al meciului a fost marcat in minutul 66 de Viorel Dinu, cel care mai apoi a trecut si o bara in contul Chiajnei.

La 20 de puncte distanta in zona rosie a clasamentului, Concordia Chiajna nu s-a gandit nici la diferenta de puncte si nici la cele 11 locuri care o despart de Otelul in ierarhia Ligii 1. Echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf si-a vazut de joc, nefiind impresionata de numele adversarei si nici de valoare jucatorilor campioanei en-titre, tratand meciul de la Chiajna cu maxima seriozitate.

De cealalta parte, Otelul a tratat partida cu prea multa lejeritate si putea sa fie taxata pentru lipsa de determinare. Chiajna a fost mai prezenta in joc in prima repriza, si-a creat mai multe oportunitati de atac si, odata cu acestea, si mai multe faze de poarta, care au dat emotii aparatorilor din fata lui Grahovac.

Adi Rocha, Apostol Muzac sau Alex au amenintat in cateva randuri poarta galatenilor, in timp ce otelarii n-au reusit sa creasca gradul de pericol in careul advers. De o singura faza se leaga atacul formatiei lui Dorinel Munteanu in prima repriza, una petrecuta in minutul 21, cand Doru Bratu a comis hent in careu, dar fara sa fie vazut de Augustus Constantin sau de asistentul de pe acea parte.

La fel de activa s-a pastrat in atac formatia gazda si in startul partii secunde. La cateva minute de la reluarea jocului Rocha a ratat deschiderea scorului dupa ce a preluat in centrul careului advers si a sutat din intoarcere, insa Grahovac a respins cu dificultate de pe centrul portii.

Un sfert de ora mai tarziu, dupa o tentativa esuata de contraatac a Otelului, Concordia a declansat o faza ofensiva in mare viteza, la capatul careia Rocha a driblat tot ce i-a iesit in cale, a pasat in gura portii de pe dreapta la Viorel Dinu, iar acesta a indeplinit o simpla formalitate la doi metri de poarta, deschizand scorul pentru Chiajna.

Imediat Dorinel Munteanu a facut doua modificari cu profil ofensiv. Jaka Stromajer si Gabi Paraschiv au fost trimisi in teren, Neagu si Iorga fiind scosi din lupta, in incercarea tehnicianului Otelului de a mai repara ceva pe final de meci.

Prima oczie de gol a galatenilor a venit cu mai putin de un sfert de ora inainte de final, dar doar dupa ce Concordia a avut o dubla ocazie de gol. Mai intai Viorel Dinu a ratat dubla dupa ce a reluat din voleu in transversala, mingea a sarit la Rocha, insa acesta a fost blocat in ultima clipa de Perendija. La faza imediat urmatoare, Otelul s-a napustit spre poarta adversa, dar Jaka Stromajer nu a reusit sa-l invinga pe Baruch cu un sut din alergare pe centrul portii.

Neputinta de a realiza faze importante la poarta adversa, lipsa de concentrare, dar si presiunea trecerii timpului i-a facut pe galateni sa-si iasa din minti. Iar in momentul cand arbitrul de rezerva se pregatea sa arate minutele suplimentare, Silviu Ilie si-a pierdut cumpatul si si-a lovit adversarul fara minge cu crampoanele in spate. Augustus Constantin nu  l-a iertat si i-a acordat direct cartonasul rosu, chiar daca Silviu Ilie mai avea un galben.

Onlinesport: Irina Maxim



Concordia Chiajna a produs surpriza etapei in fata Otelului