Liga 1

Doi suporteri interzisi un an pe stadioane, un altul sanctionat sase luni

Jandarmeria Româna a dat amenzi de 2.850 de lei în urma incidentelor de la meciului amical România - Uruguay, disputat, miercuri, pe Arena Nationala, a sanctionat doi suporteri cu interzicerea accesului pe stadione pentru o perioada de an si un al treilea pentru sase luni.
"Au fost dictate trei amenzi contraventionale în total de 2.850 de lei. Apoi, doua sanctiuni au fost date potrivit articolului 20 litera L si M, suspendare pe o perioada de un an interdictie pe stadioane si o sanctiune potrivit articolului C, L si M suspendare pe 6 luni interdictie pe stadioane", a declarat agentiei MEDIAFAX purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

În minutul 60 al meciului amical România - Uruguay de pe Arena Nationala au avut loc incidente între jandarmi si o parte a suporterilor echipei nationale prezenti la Peluza Sud, în urma afisarii pancartei "Stiinta nu moare" si bannerelor cu mesajele "FRF=RMGC" si "Aceeasi mizerie".

Jandarmii au intervenit în forta în momentul în care a aparut bannerul "Aceeasi mizerie" si au evacuat sectorul de la Peluza Sud unde erau plasati respectivii fani. Între suporteri si jandarmi au avut loc batai, iar întreg stadionul a scandat "Rusine, rusine sa va fie!".

Dupa aproximativ cinci minute conflictul s-a aplanat, suporterii retragându-se catre culoarele stadionului si în alte zone ale peluzei.

Echipa nationala a României a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa Uruguayului, campioana Americii de Sud, într-un meci amical disputat pe Arena Nationala.

Mediafax


Doi suporteri interzisi un an pe stadioane, un altul sanctionat sase luni