Liga 1

Steaua Bucuresti ocupa locul 86 in clasamentul IFFHS

Echipa Steaua Bucuresti a coborât o pozitie si ocupa locul 86, cu 131,5 puncte, în clasamentul pe luna ianuarie al Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), fiind formatia româna cel mai bine clasata în aceasta ierarhie.
Urmatoarea echipa româna din clasamentul IFFHS, dupa Steaua, este FC Vaslui, în coborâre doua pozitii, pâna pe locul 99, cu 124,5 puncte.

Rapid Bucuresti a coborât de pe locul 114 pe 116, având 116,5 puncte, la egalitate cu Young Boys Berna (Elvetia).

Dinamo Bucuresti a coborât, de asemenea, însa trei pozitii, de pe 125 pe 128, cu 112,5 puncte, la egalitate cu UNAM Ciudad de Mexico (Mexic).

Formatia Gaz Metan Medias a urcat de pe locul 154 pe 151, cu 103 puncte, la egalitate cu Sturm Graz (Austria) si Corinthians (Brazilia).

Campioana Otelul Galati, în coborâre de pe 267, ocupa locul 271, cu 74 de puncte, la egalitate cu Sriwijaya FC Palembang (Indonezia), Girondins Bordeaux (Franta), AS Saint-Etienne (Franta), Espanol Barcelona (Spania), Videoton (Ungaria), Real Salt Lake (SUA), Metalurgs Liepajas (Letonia), Pahtakor Taskent (Uzbekistan) si Werder Bremen (Germania).

Echipa CFR Cluj a coborât patru pozitii în clasamentul IFFHS, pâna pe 384, cu 61,5 puncte, la egalitate cu CS Cobreloa Calama (Chile), Sivasspor (Turcia), Al-Rayyan (Qatar), Feyenoord Rotterdam (Olanda), MSK Zilina (Slovacia) si Independiente FBC (Paraguay).

Ultima formatie din România în clasamentul IFFHS este Astra Ploiesti, care a coborât doua pozitii, pâna pe locul 395, cu 60 de puncte, la egalitate cu Al-Ittihad Aleppo (Siria), Cagliari (Italia), Al-Ittifaq (Arabia Saudita), Central Coast Mariners (Australia), Real Sociedad (Spania), FC Koln (Germania), CA Banfield (Argentina), FC Nurnberg (Germania), KV Mechelen (Belgia) si FC Valletta (Malta).

Adversara Stelei în Liga Europa, FC Twente Enschede, se mentine pe locul 19 în clasamentul IFFHS, cu 197 de puncte.

Mediafax


Steaua Bucuresti ocupa locul 86 in clasamentul IFFHS