Liga 1

GSP TV, in pragul falimentului

Situatia financiara a postului de nisa din cadrul trustului Intact este tot mai delicata. GSP TV l-a pierdut vineri si pe Silviu Tudor Samuila, care a ales sa isi dea demisia pentru a pleca la Dolce Sport. Lista celor care au renuntat sau la care s-a renuntat este insa mult mai lunga.
Lovitura pe care RCS-RDS le-a dat-o rivalilor din Intact dupa finalul sezonului trecut al Ligii 1 este aproape sa-si atinga scopul. GSP TV a renuntat la mai multi oameni importanti in ultimele saptamani si se vorbeste tot mai des despre falimentul postului.

Cu o acoperire mai mica, veniturile din publicitate au scazut, iar conducerea Intact a fost nevoita sa ia masuri. De aceasta data, s-a trecut la renuntarea mai multor producatori si realizatori.

Andrei Nourescu si Dan Udrea au fost pusi pe liber la inceputul acestui an, iar joi si prezentatoarea Bianca Voicu a primit aceeasi veste.

Vazand miscarile de trupe, Silviu Tudor Samuila, considerat omul numarul 1 al postului, a hotarat astazi sa-si dea demisia. El a semnat cu Dolce Sport, unde va realiza o emisiune de la 1 februarie.

Si Viorel Grigoroiu, un alt nume important de la GSP TV, a avut de suferit, el ramanand fara emisiunea "Meciul Zilei", pe care o modera seara de seara in cursul saptamanii. El va modera insa o alta emisiune.

GSP TV a ajuns astfel in situatia in care a ramas doar cu doi realizatori de emisiuni (Costin Desliu si Viorel Grigoroiu) si trei prezentatori (Costin Desliu, Dorina Forea si Ani Plumb). Cei patru trebuie sa asigure zilnic cel putin opt ore de live.

Situatia este destul de delicata, intrucat joi, Costin Desliu a realizat emisiunile Versus (14-16), iar de la 18:00 a prezentat Stirile Zilei.

Pe piata media se vorbeste ca soarta GSP TV a fost deja stabiita in sedintele celor de la Intact, iar postul va fi desfiintat in vara, dupa incheierea acestui sezon al Ligii 1.  RCS-RDS a informat CNA ca va introduce in urmatoarea perioada GSP TV, insa nu s-a oferit o data certa si ar putea fi o incercare de a trage de timp din partea companiei de cablu.

GSP TV a fost infiintat in 2008, cand Intact si RCS-RDS au castigat drepturile de televizare pentru Liga 1. La doar un an distanta, in consortiu au aparut tensiuni, RCS si-a  creat propriul post de sport, iar de atunci a inceput declinul GSP TV. In nici patru ani, de la monopolul pe Liga 1, GSP TV a ajuns sa transmita doar un meci pe etapa (uneori simultan cu Antena 1).

Onlinesport


GSP TV, in pragul falimentului