Liga 1

Brasovul a invins clar o echipa decimata a Astrei Ploiesti

FC Brasov a castigat cu 2-0 partida de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, un meci dezechilibrat, in care Astra a jucat in inferioritate inca din minutul 13, pentru ca sa incheie meciul cu doi jucatori in minus. Moutinho a deschis scorul pentru Brasov in minutul 18, autogolul lui Pedro Miguel asigurand victoria stegarilor.

Dupa 10 minute in care Astra a facut legea pe teren, Brasovul a dat o replica puternica in minutul 10, la uriasa ratare a lui Mugurel Buga. Acelasi atacant al stegarilor a ratat trei minute mai tarziu si ploiestenii puteau spune ca sunt protejati de sansa. Ghinionul a lovit insa in acelasi minut 13, cand Miranda a fost eliminat dupa o intrare dura cu cotul la Moutinho. Istvan Kovacs a vrut in prima faza sa dea doar cartonas galben, dar cand a vazut ca jucatorul gazdelor sangereaza a scos cartonasul rosu.

In inferioritate numerica, Astra n-a rezistat decat cateva minute fara sa primeasca gol. In minutul 19, Chipciu a urcat superb pe stanga, a sutat in forta, dar Silviu Lung a respins tocmai la picioarele lui Moutinho, care n-a ratat din cativa metri.

Stegarii au prins tot mai multa viteza si inspiratie in ofensiva, reusind sa bage in corzi echipa oaspete. Iar in minutul 32 Buga a ratat incredibil intalnirea cu mingea in careul mic al Astrei pentru ca dupa cateva minute elevii lui Sumudica sa primeasca un cadou neasteptat. Silviu Lung s-a opus incredibil sutul lui gol al lui Chipciu, insa Bruno Miguel i-a smuls portarului mingea dintre maini incercand sa degajeze si a trimis in propria poarta. Un autogol cum rar se poate vedea pe un teren de fotbal a fost si cel care a stabilit rezultatul la pauza.

Cu acelasi moral excelent au inceput brasovenii si repriza a doua. Doar interventiile salvatoare ale lui Silviu Lung au facut ca scorul sa nu ia proporii inca din start, in minutul 53 portarul Astrei respingand in aceeasi faza suturile lui Viveiros si Moutinho.

Incepand din minutul 77, Astra a mai pierdut in jucator, Ousmane N'Doye fiind eliminat pentru un fault tare la Chipciu. Jucatorul ploiestenilor si-a iesit din minti si a fost cu greu oprit de colegi sa nu sara la bataie la Istvan Kovacs, dar pana la urma a parasit terenul de joc.

Desi Brasovul a avut mai multe culoare de patrundere si mai mult spatiu de manevra in jumatatea adversa, elevii lui Sumudica au preferat un joc economicos, dara sa forteze, stiind ca au un avantaj confortabil si ca adversarii lor nu mai au forta sa poata incerca o revenire.

FC Brasov: Felgueiras - Ciupe, Machado, Cr. Munteanu, Distefano - Viveiros, Bruno Madeira (Stânga '71), Cristescu, Chipciu - Pedro Moutinho (Toloza '79), Buga (Hadnagy '50). Antrenor: Marius Sumudica.

Astra Ploiesti: Silviu Lung Jr. - Mihalache, Gaman, Goian, Junior Morais - Tigoianu (Rusu '65), Seto, N'Doye, Tiganasu (Bruno Miguel '22, Stan '48) - Bajenaru, Miranda. Antrenor: Tibor Selymes.

Arbitri: Istvan Kovacs - Catalin Savu, Marius Nicoara - Sorin Antonie

Observatori: Silviu Bogdan, Gheorghe Nedelescu

Cartonase galbene: Madeira '26, Viveiros '30, Cr. Munteanu '89 / Miranda '13, Bajenaru '77, Rusu '89

Cartonase rosii: Miranda '13, N'Doye '76

La meci au asistat aproximativ 2.000 de spectatori, între care si 30 de fani ai Astrei Ploiesti.

Onlinesport: Irina Maxim



Brasovul a invins clar o echipa decimata a Astrei Ploiesti