Liga 1

Spectacol fotbalistic in Giulesti: Rapid - Medias 5-3

Rapid a castigat cu 5-3 in Giulesti poate cea mai frumoasa partida a turului de campionat in fata celor de la Gaz Metan Medias. Oaspetii au condus cu 2-0, prin golurile lui Bud si Bawab , insa Rapidul a revenit pana la pauza si a egalat cu reusitele lui Pancu si Herea din penalty. Mediasul a ramas in inferioritate numerica si Rapidul a preluat conducerea prin golul lui Teixeira din minutul 60, insa Bawab a restabilit egalitatea din penalty dupa ce Bozovic a fost si el eliminat. Teixeira si apoi Pancu au mai marcat pana la final, trecandu-si fiecare in cont cate o dubla.

Doar 3.000 de spectatori au infruntat frigul si ceata din Giulesti, insa acestia n-au avut de ce sa regrete. Rapidul si Gaz Metan au oferit un fotbal spectaculos, cu un joc mult peste media campionatului. Oaspetii au inceput excelent partida, pe fondul unui joc haotic al rapidistilor si in doar 13 minute au avut avantaj dublu pe tabela.

Primul gol al meciului a venit in minutul 8, la capatul unei faze superbe creata de Ciuca pe stanga, continuata de Frasinescu in careu pentru Bud, care a sutat imparabil din apropiere pe langa Dani Coman.

Suporterii rapidisti n-au incetat o clipa sa cante si sa-si sustina favoritii, chiar si dupa gol, insa in teren, elevii lui Razvan Lucescu pareau ca joaca pentru prima data impreuna. Gazul a profitat din plin de zapaceala gazdelor si cu avantul deschiderii scorului au reusit in minutul 13 sa se desprinda in urma unui contraatac letal. Cristi Bud a trimis mai intai cu capul in bara din dreapta, balonul a sarit la Taher Bawab, care cu un sut din cativa metri a facut 2-0 pentru Medias.

Minut cu minut, Rapidul a dat semne de revenire, jocul transformandu-se in unul pe contre cu mingea circuland cu viteza de la o poarta la cealalta. Surdu l-a scos insa din minti pe Razvan Lucescu prin ratarile sale, cea mai mare fiind cea din minutul 29, cand a ramas singur cu Vatca in fata portii, dar a tras cu nonsalanta pe langa.

Zece minute mai tarziu insa, Pancu a reaprins speranta in Giulesti cu o executie de generic din centrul careului. Foarfeca laterala a preferatului tribunelor l-a lasat pe Vatca fara replica si Rapidul prindea viata in goana dupa egalare. Avalansa de atacuri sufocante ale alb-visiniilor s-a soldat in minutul 42 cu un penalty pentru Rapid, acordat de Istvan Kovacs la o intrare cu piciorul sus a lui Ciuca la Surdu. Jucatorul Mediasului a primit si cartonasul rosu pentru ca si-a lovit adversarul cu piciorul in fata, in incercarea de a degaja acrobatic mingea din careu. Ovidiu Herea a executat in stilu-i caracteristic de la punctul cu var si a restabilit egalitatea.

Rapidul putea intra chiar in avantaj la vestiare, daca Rui Duarte nu trimitea mingea mililemtric pe langa poarta in minutul 44. La pauza, Razvan Lucescu a trimis in teren forte proaspete, pentru a compensa efortul urias pe care elevii lui l-au facut in prima repriza.

In superioritate numerica pentru o intreaga repriza, Rapidul a aratat alt joc in a doua jumatate a meciului, pe care a controlat-o inca de la inceput. Giulestenii s-au mentinut permanent in presing in terenul advers, iar in minutul 60 Felipe Teixeira si-a dus echipa in avantaj cu un superb gol din pirueta, care l-a lasat pe Vatca simplu spectator.

Ajunsi unde isi doreau, rapidistii au incetinit turatia motoarelor cu trecerea timpului, preferand un joc prelungit de posesie in jumatatea adversa.

De cealalta parte, Mediasul a dat impresia ca nu poate face fata in inferioritate si n-a avut de ales decat sa se lase dominata si sa spere ca poate prinde un culoar de contraatac. S-a intamplat asta tocmai in minutul 80, cand Avram a scapat in viteza in careu,  unde a fost faultat de Bozovic. Istvan Kovacs a dat imediat penalty pentru Gaz Metan si cartonas rosu pentru Bozovic. Taher Bawab si-a trecut in cont dubla, cu o executie sigura de la 11 metri.

Dupa doar trei minute insa, Rapidul a trecut iar la conducere pe tabela, in urma unei faze confuze. Teixeira a reluat cu capul in diagonala din stanga careului mic, mingea a trecut si prin fata lui Marcos Antonio care era in offside si a vrut sa joace mingea cu capul, dar balonul a fost respins pana la urma de pe linie de Bozesan. Tusierul a vazut insa ca mingea depasise linia portii si a acordat golul giulestenilor. Scorul final a fost stabilit in prelungiri de Daniel Pancu, acesta marcand pentru 5-3 cu un sut lobat de la mare distanta dupa ce Vatca a iesit hazardat in afara propriului careu.

Onlinesport: Irina Maxim



Spectacol fotbalistic in Giulesti: Rapid - Medias 5-3