Liga 1

Steaua incearca 'imposibilul' dupa doi ani

Avand o serie de trei victorii consecutive in toate competitiile, Steaua va disputa duminica la Piatra Neamt un meci de totul sau nimic. Statistica ii infricoseaza insa pe stelisti, baietii lui Ilie Stan fiind in fata unei performante pe care nu au mai reusit-o de doi ani.
Aflata in cursa de urmarire a liderului Dinamo, Steaua nu are voie sa faca vreun pas gresit in deplasarea de la Piatra Neamt. In cazul unui succes, Steaua va ramane in carti pentru castigarea campionatului si va obtine a doua victorie consecutiva in deplasare din acest sezon.

Desi nu pare ceva iesit din comun, statistica arata ca Steaua nu a mai castigat doua meciuri la rand in deplasare in acelasi sezon de mai bine de doi ani. Ultima "dubla" a Stelei dateaza din toamna anului 2009, cand ros-albastrii au invins in deplasare pe Poli Iasi (25 octombrie) si Poli Timisoara (1 noiembrie).

Din formatia de start aliniata la acea vreme de Mihai Stoichita in meciul de pe Bega, in lotul Stelei nu se mai afla niciun jucator. Doar Tanase si Bicfalvi, intrati pe parcurs, mai sunt la Steaua.

De atunci, Steaua a mai inregistrat doua victorii in deplasare in Liga 1 o singura data, insa in sezoane diferite. In ultima runda a sezonului 2009/2010, Steaua s-a impus la Pitesti cu International, scor 2-0, iar apoi a debutat in sezonul 2010/2011 cu o victorie impotriva Universitatii Cluj, scor 2-1.

Ceahlaul e cea mai slaba din Liga 1 acasa


Stelistii chiar pot spera intr-o victorie la Piatra Neamt, care le-ar aduce a doua victorie consecutiva in deplasare dupa o pauza de doi ani. In acest sezon, formatia lui Costel Enache este cea mai slaba in meciurile de pe teren propriu, acumuland doar 5 puncte in 6 meciuri.

Totusi, nici Steaua nu sta deloc bine in deplasarile din Liga 1, avand o victorie, trei egaluri si doua infrangeri. In ierarhia meciurilor din deplasare, Steaua ocupa abia locul 11 in acest sezon.

Ar mai reusi inca un lucru notabil

Daca ar castiga la Piatra Neamt, Steaua ar reusi sa inregistreze si prima serie de trei succese consecutive intr-un sezon dupa o pauza de un an si jumatate. Ultima serie de acest gen a stelistilor intr-un singur sezon dateaza din aprilie 2010, cand tot sub comanda lui Mihai Stoichita au fost invinse FC Brasov (1-0), Gloria Bistrita (1-2) si Poli Iasi (2-1).
 
Onlinesport


Steaua incearca 'imposibilul' dupa doi ani