Liga 1

Mioveniul coboara pe ultima pozitie dupa esecul de la Chiajna

Concordia Chiajna a castigat cu 3-1 meciul de pe teren propriu cu CS Mioveni, un meci slab calitativ atat ca fotbal cat si din punctul de vedere al arbitrajului. Mai multe faze discutabile au contribuit la rezultatul final, stabilit prin golurile lui Dica, pentru Mioveni, si Radu, Baltoi si Iliescu pentru Chiajna.

Ultimele doua clasate din Liga 1 s-au intalnit la Chiajna intr-un meci de mare lupta. Mioveniul a inceput mai bine partida, Tanasa fiind foarte aproape de a deschide scorul inca din minutul 4, cand a sutat milimetric pe langa poarta.

Presiunea din ce in ce mai ridicata a oaspetilor s-a concretizat in minutul 13 prin obtinerea unui penalty, dupa ce Tanasa a fost faultat de Alexandru Radu in careul Concordiei. Augustus Constantin s-a aratat insa ingaduitor si nu i-a acordat cartonasul galben jucatorului Chiajnei, care mai primise un avertisment cu cateva minute mai devreme.

Nu aceeasi ingaduinta a aratat-o centralul partidei pentru Nicolae Dica, trei minute mai tarziu. Dupa ce a deschis scorul din penalty, Dica a intrat urat cu cotul la un duel aerian cu Vitinha si a vazut direct cartonasul rosu, lasand Mioveniul in inferioritate numerica.

Ironia face ca in minutul 19 tocmai Alexandru Radu sa fie cel care inscrie golul egalizator pentru Concordia. Daca ar fi primit al doilea galben la faza penalty-ului, Radu n-ar fi ramas in teren pentru a marca primul lui gol in Liga 1.

Chiajna a profitat in continuare de superioritatea numerica si pana la pauza a mai avut o mare ocazie de gol, prin Vlad Munteanu, care a trimis mingea in transversala in minutul 42, direct din lovitura libera.

La fel de dezinvolt au atacat gazdele si in repriza secunda, iar in minutul 64 Adrian Mihalcea a obtinut cu dibacie un penalty dupa un duel cu Craciun in marginea careului advers. Baltoi a executat imparabil lovitura de pedeapsa si a dus Chiajna in avantaj pe tabela. Zece minute mai tarziu, scorul a ajuns la 3-1, tot in urma unei faze discutabile, in care Salem si Baltoi au scapat singuri cu Popescu in careu, primul fiind insa in offside. Portarul a ratat respingerea, mingea a ajuns la Iliescu, acesta marcand cu un sut pe jos din lateral dreapta in poarta goala.

Egalitatea numerica s-a restabilit abia in minutul 90, dar nu din cauza vreunei eliminari, ci pentru ca Mihai Stere s-a accidentat si n-a mai putut continua partida, Concordia Chiajna epuizand toate schimbarile.

Mioveniul n-a mai apucat insa sa profite de egalitatea numerica, desi a avut parte de un penalty in al treilea minut de prelungiri. Tanasa a sutat previzibil de la 11 metri si Nita a parat in lateral.

Onlinesport: Irina Maxim



Mioveniul coboara pe ultima pozitie dupa esecul de la Chiajna