Liga 1

U Cluj s-a impus la limita in fata Ceahlaului

Universitatea Cluj a castigat cu destule emotii meciul de la Medias cu Ceahlaul Piatra Neamt, un meci cu putine faze de poarta si un singur gol. Cojocnean a inscris golul victoriei ardelene in prima repriza, tot el avand o mare ocazie si in a doua parte a meciului. Universitatea a terminat meciul in inferioritate, Machado fiind eliminat in ultimele minute de joc.
Dupa ce a ratat la mustata victoria in deplasarea de la Targu Mures, Universitatea Cluj nu si-a mai permis sa faca pasi gresiti in fata celor de la Ceahlaul in meciul de la Medias. Desi a fost dominat teritorial de ardeleni, meciul nu a fost chiar la discretia clujenilor, elevii lui Ionut Badea avand serios de lucru in fata portii adverse.

De cealalta parte doar Gafita i-a mai dat emotii lui Matache, reusind sa-si treaca in cont cateva ocazii, insa prim-planul in ceea ce priveste fazele de poarta l-au avut clujenii. Claudiu Niculescu, Sebastian Achim si Adrian Cristea au amenintat in cateva randuri poarta adversa, dar pana la urma Cojocnean a fost cel care l-a invins pe Villadsen cu o executie superba in minutul 33.

Moldovenii au inceput cu mai mult tupeu repriza secunda, dar, dupa mai multe tentative de atac ale Ceahlaului, Universitatea a fost echipa care a produs prima mare ocazie de gol. Cojocnean a fost aproape de dubla in minutul 55, cand a patruns de unul singur pana in apropierea portii, insa sutul sau a trecut la o palma de bara din stanga.

Daca in prima repriza meciul a avut un ritm cursiv, dar scazut, in partea a doua a partidei ritmul a mai crescut, insa jocul a fost fragmentat. Faulturile dese urmate de un numar mare de cartonase galbene acordate de Ovidiu Hategan au facut ca fotbalul sa intre in plan secund. O astfel de desfasurare a evenimentelor nu avea cum sa se lase cu ocazii de gol si fara eliminari. Machado a fost eliminat in minutul 89, in urma unui duel cu Caza, primind direct cartonasul rosu dupa ce jucatorul Ceahlaului a inceput sa sangereze in zona nasului.

Onlinesport: Irina Maxim


U Cluj s-a impus la limita in fata Ceahlaului